De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 30 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Ajax gelooft in
tweede ronde

   
 

AMSTERDAM - Ondanks drie jaar van afwezigheid in de Champions League gelooft Ajax in het bereiken van de tweede ronde. De loting koppelde de Amsterdammers aan Internazionale, Olympique Lyon en BK Rosenborg. "Allemaal wel te doen, lijkt me", oordeelde Rafael van der Vaart. "Inter heeft goede spelers en Lyon een goede ploeg." Zijn trainer Ronald Koeman: "Misschien niet de aantrekkelijkste tegenstanders. Rosenborg speelt als Noorwegen en tegen Oranje hebben we gezien dat Noren moeilijk te bespelen zijn en het vaak geen leuke wedstrijden zijn. Toch ligt de tweede ronde binnen onze mogelijkheden. Zou betekenen dat het seizoen deels is geslaagd."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x599, 63kb)

De Noor van Ajax, André Bergdolmo, denkt dat Ajax en Internazionale doorgaan naar de tweede groepsronde. "Hoewel mijn oude club Rosenborg een lastige tegenstander is. Ik weet alles van ze. Ze spelen al tien jaar hetzelfde; vanuit een sterke organisatie, gokkend op de snelle counter. Alhoewel ze thuis in Trondheim, in het nieuwe stadion Lerkendal, vaak naar Ajax-voorbeeld met drie spitsen spelen."

Bergdolmo is trouwens de meest ervaren Ajacied met 28 duels in de Champions League. Allemaal bij Rosenborg. De club is al tien jaar achtereen kampioen van Noorwegen en wint de titel in oktober waarschijnlijk voor de elfde keer. Daarna stopt trainer Nils Arne Eggen. Toch denkt Bergdolmo dat Ajax de betere ploeg heeft.

Directeur Rune Bratseth, Noors recordinternational: "Ons beleid is gericht op het terughalen van Noren, die jaren in het buitenland speelden. Vandaar dat ons elftal met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar redelijk oud, maar tegelijkertijd ervaren is." Rosenborg is recorddeelnemer aan de Champions League met acht deelnames achtereen. Bergdolmo: "Arne Berg, de centrale middenvelder, is hun beste man. Geen international, omdat hij tijd wil vrijhouden voor z'n familie. Z'n vader Harald speelde ooit voor ADO."

Voor onderschatting moet gewaakt worden bij de Franse kampioen Lyon. Twee jaar geleden dacht Heerenveen over de ploeg heen te lopen, maar kwam lelijk op de koffie. Koeman: "Alle clubs zitten dicht op elkaar, maar ik geloof dat Lyon de best voetballende ploeg is. Het Franse clubvoetbal zit sowieso in de lift. Lyon zal de eerste wedstrijd bij ons thuis vooral op de counter gokken." Op het middenveld bij de club loopt Mahamadou Diarra, die afgelopen zomer van Vitesse kwam en ook op het verlanglijstje van Koeman stond.

De trainer van Ajax heeft tegen geen van de tegenstanders gevoetbald, maar het lukte Koeman wel bijna om Internazionale te wippen met Vitesse. "Ze hebben de meeste sterren, maar of ze het sterkste team zijn? Indertijd speelden we in Milaan 0-0 en stonden thuis tot 7 minuten voor tijd met 1-0 voor. Het ging alsnog fout." Bij Internazionale, de oude werkgever van Aron Winter, speelt na het vertrek van Clarence Seedorf geen Nederlander meer. Wel staat bij de verliezend halve finalist van de UEFA Cup (Feyenoord) Ronaldo nog onder contract.

Van Ajax' tegenstanders overleefden Internazionale en Rosenborg de voorronde.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 30 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.