De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 30 augustus 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Elite Modellook 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Zomerhoroscoop 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Buren Heinsbroek waren dag te laat met bezwaarschrift hek

Van onze correspondent

   
 

NAARDEN - Buren van minister Heinsbroek stappen naar de rechter als de gemeente Naarden een toegangshek van 3.80 meter bij de villa van de bewindsman niet verbiedt. Tijdens een hoorzitting maakten ze gisteravond bezwaar tegen het besluit Heinsbroek een vergunning te verlenen.

Het gaat om een uitrit naar het Vogellaantje, een onverharde openbare weg. De gemeente stelde in haar weerwoord dat het enige officieel ingediende bezwaarschrift, dat van cellist Wouter Möller, niet kon worden behandeld, omdat het een dag te laat op het gemeentehuis was ingeleverd.

De hoorzitting van de onafhankelijke commissie beroeps en bezwaarschriften die binnenkort over de affaire advies aan het Naarder college uitbrengt, werd druk door buren van Heinsbroek bezocht.

Twee jaar geleden sloten ze met de voormalige eigenaar van muziekconcern Arcade een overeenkomst waarin werd vastgelegd dat hij bij zijn nieuwe villa, naast twee uitritten naar andere wegen, richting het Vogellaantje alleen een fietspoortje zou bouwen.

In ruil daarvoor staakten de omwonenden hun verzet tegen de bouw van garages op het in totaal vier hectare grote landgoed van Heinsbroek. De buren willen voorkomen dat de landelijke rust wordt verstoord en het Vogellaantje wordt vernield door af en aan rijdende auto's. September vorig jaar verscheen er opeens toch een toegangshek van 3.80 meter. Dat was zonder vergunning en zonder de buren te waarschuwen. De gemeente sanctioneerde de bouw, in weerwil van de overeenkomst, later alsnog.

Bram Rutten, woordvoerder namens Möller tijdens de hoorzitting van gisteravond, stelde dat de gemeente zich daarmee niets had aangetrokken van de belangen van de buren en dus van normen en waarden, sinds kort een stokpaardje van uitgerekend minister Heinsbroek. De vertegenwoordiger van de gemeente stelde zich formeel op, noemde het hek niet in strijd met het bestemmingsplan en dus de achteraf gegeven vergunning terecht. Bovendien had alleen Möller officieel protest aangetekend, maar zijn bezwaar te laat ingediend.

Steun

Het verweer kreeg de warme steun van de jurist die de minister naar de hoorzitting had gestuurd. Volgens mr. M. van Buuren maakte zijn client in de praktijk nooit gebruik van het Vogellaantje. "Hij houdt zich dus wel degelijk aan de geest van de overeenkomst, waarbij het op zich merkwaardig is dat het hier gaat om een openbare weg, waarvan Heinsbroek nu als enige geen gebruik kan maken.

Het besluit om het hek breder te maken, werd genomen na overleg met de Naarder brandweer, omdat de andere paden op het landgoed bij calamiteiten ongeschikt zijn als aanvoerroutes voor brandweerwagens, politie, ambulances en bewakingspersoneel," zo hield de raadsman de commissie voor.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 30 augustus 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.