De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 3 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  EK dichtbij voor handbalsters

Van onze handbalmedewerker

   
 

ALJUSTREL - De Nederlandse handbalsters hebben in Portugal een ferme stap gezet richting het komend EK, dat in december in Denemarken wordt gehouden. Het gastland werd door de ploeg van bondscoach Bert Bouwer met 23-24 verslagen.

Met Portugal als tegenstander kende Nederland eigenlijk een zeer gunstige loting. Het is daarom niet te vatten dat Oranje zo nerveus aan de start verscheen in Aljustrel.Bij Oranje ontbraken Natasja Burgers en Ana Razdorov door blessures en Elly-An de Boer door persoonlijke omstandigheden, zodat Bouwer moest improviseren in zijn opstelling en Nicole Heuwekemeijer had gevraagd hem uit de nood te helpen door even op haar besluit om te stoppen met Oranje terug te komen.

De enige die op een goede wedstrijd mocht terugzien is Jokelyn Tienstra. Terwijl er aanvallend zeer onzorgvuldig werd gespeeld pareerde Tienstra de ene na de andere open doelkans. Ondanks dat het ook na de rust (12-13) aanvallend te afwachtend en onrustig bleef, nam Oranje een 14-18 voorsprong en leek het de wedstrijd in de knip te hebben, zeker toen ook nog Portugees topspeelster Juliana Sousa uitviel. Toch knokte Portugal zich weer naast Nederland, maar door de laatste treffer van aanvoerster Monique Feijen gingen de twee punten toch mee naar Nederland: 23-24.

Bouwer was verre van tevreden over het vertoonde spel: "Aanvallend waren we veel te passief tegen de offensieve dekking van Portugal. We hebben onze snelheid absoluut niet ten volle uitgebuit. Zelfs de vaste combinaties liepen van geen kant. Daarnaast leden we te veel balverlies. Goed, het uitgangspunt voor de return van volgende week is natuurlijk goed, maar we hadden hier met een groter verschil moeten winnen", stelde Bouwer vast.

Scorers Oranje : Assink 7, Feijen 5, Heuwekemeijer 3, Pusic 3, Mulder 3, Hofman 2, Lamein 1.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 3 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.