De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 3 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Sterk Duitsland maakt
gehakt van Arabieren

   
 

SAPPORO - Zelden is een ploeg op een eindronde van het wereldkampioenschap voetbal zo opwindend en flitsend van start gegaan als Duitsland tegen Saoedi-Arabië. Onder aanvoering van Bernd Schneider, Michael Ballack en Miroslav Klose ging de ploeg als een wervelstorm over de Arabieren heen: 8-0. Spits Klose scoorde drie keer.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
Spits Klose scoorde drie keer. (Foto: EPA)
Na het echec van EURO 2000, waar de ploeg al in de eerste ronde ten onder ging, klauterde Die Mannschaft onder Rudi Völler uit het moeras. De 42-jarige ex-spits veroverde als speler met Duitsland in 1990 de wereldtitel. Na zijn loopbaan was hij eerst technisch directeur van Bayer Leverkusen. Völler maakte als zodanig van nabij de enorme ontwikkeling mee van spelers als Schneider en met name Ballack.

De laatste was tegen de Arabieren de beste Duitser. Hij is de spil van de ploeg met zijn vernuft, creativiteit en scorend vermogen. Hij besliste de wedstrijd tegen de Saoedi's. Ballack bereidde de 2-0 van Klose voor en maakte zelf de 3-0. Komend seizoen speelt Ballack bij Bayern München als opvolger van spelmaker Stefan Effenberg. Schneider wordt begeerd door FC Barcelona, dat al een bod op hem uitbracht.

Door de nieuwe generatie spelers (met de van Poolse afkomst zijnde Miroslav Klose van Kaiserslautern als jongste exponent) is Duitsland niet langer de counterploeg van weleer. Saoedi-Arabië speelde bedroevend, maar dat kwam natuurlijk ook door het sterke Duitse spel. Na de onterecht afgekeurde goal van Carsten Jancker in de achtste minuut, opende de 23-jarige Klose in de 20e minuut de score. Daarna was het eenrichtingsverkeer. Jancker pikte vlak voor de rust zijn goaltje mee, waarna Duitsland op jacht ging naar de grootste WK-uitslag ooit, Hongarije - El Salvador, 10-1 in 1982.

Die zat erin, want na 73 minuten stond het 6-0 dankzij Klose (hij maakte al zijn goals met het hoofd) en verdediger Linke. Gedreven maakten de Duitsers jacht op een korfbalscore. Oliver Bierhoff maakte de zevende en in stijl sloot Schneider de wedstrijd af. Dat was de grootste WK-score van Duitsland sinds 1978 toen Mexico met 6-0 werd weggetikt.

Duitsland - Saoedi-Arabië 8-0 (4-0). 20. Klose 1-0, 25. Klose 2-0, 40. Ballack 3-0, 45. Jancker 4-0, 68. Klose 5-0, 73. Linke 6-0, 85. Bierhoff 7-0, 90. Schneider 8-0. Scheidsrechter: Valenzano (Par). Toeschouwers: 42.000. Gele kaart: Ziege, Hamann (Duitsland), Noor (Saoedi-Arabië).

Duitsland: Kahn; Linke, Ramelow (46. Jeremies), Metzelder en Frings; Schneider, Hamann, Ballack en Ziege; Jancker (67. Bierhoff) en Klose (77. Neuville).

Saoedi-Arabië: Al-Deayea; Tukar, Suleiman, Suleimani en Dokhi; Al-Oweiran (46. Al-Shahrani), Noor, Al-Temyat (46. Al-Khathran) en Al-Waked; Al-Jaber en Al-Yami (77. Al-Dossari).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 3 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.