De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 3 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Den Bosch valt buiten
de boot ondanks winst

   
 

AMSTERDAM - Toen een veteraan van de 110-jarige hockeyclub Amsterdam gistermiddag teleurgesteld bij de voorzitter kwam melden dat zijn team in de promotiewedstrijd na een 1-0 voorsprong twee minuten voor tijd alsnog gelijk had gespeeld, reageerde Jons Hensel zoals dat een betrokken preses betaamt. "Twee minuten voor tijd? Wat vreselijk!" Hensel meende het uit de grond van zijn hart, maar het ging natuurlijk allemaal nergens over.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 19kb)
Amsterdam-speler Hoying (rechts) wordt gestuit door de verdediging van Hurley. (Foto: Fotografie Rob de Jong)
Later op de middag versloeg het vlaggenschip buurman Hurley met 5-2, waardoor zijn team de play-offs definitief bereikte. En dat gaf de zo gedreven voorzitter de grootste voldoening. Amsterdam is er weer bij na lange tijd afwezig te zijn geweest en dat gebeurde op de allerlaatste competitiedag in de hoofdklasse. Op dezelfde dag kon Hensel ook KNHB-voorzitter André Bolhuis in zijn miljoenen euro's kostende splinternieuwe hockey-paleis rond leiden en diens reactie ("Fantastisch wat hier in korte tijd is gerealiseerd") was de kroon op het werk van Hensel en zijn enthousiaste en trouwe schare medewerkers.

In de hoofdklasse zijn nu de kaarten geschud met betrekking tot de play-offs. Bloemendaal (dat vorige week al zeker was van kwalificatie), Amsterdam, Klein Zwitserland en HGC gaan vanaf komend weekeinde uit maken wie er landskampioen wordt als opvolger van Den Bosch, dat op de laatste dag weliswaar de laatste strohalm greep, maar de play-offs niet haalde. Omdat ook het Eindhovense Oranje Zwart ver verwijderd bleef van de eerste vier, doen de gerenommeerde clubs uit het zuiden van het land dit jaar niet mee.

Bloemendaal speelt nu uit en thuis tegen HGC en Amsterdam wacht de dubbel tegen Klein Zwitserland, waar het vorige week in Den Haag nog moeizaam gelijk tegen speelde. De Amsterdammers zijn al twaalf wedstrijden ongeslagen (tien overwinningen) en hebben met de Australische coach Jim Irvine de wind in de rug. Bolhuis schudde hem gistermiddag na afloop de hand. In vroeger jaren stonden ze vaak met dezelfde karakters tegen over elkaar als beide landen elkaar ontmoeten. "In dat opzicht was het de ene houthakker tegenover de andere", zei Bolhuis.

Amsterdam had gisteren ook zonder aanvoerder Peter Windt (hij komt, nadat zijn schouder eerder bij KZ uit de kom schoot, ook tijdens de play-offs niet meer in actie) en goaltjesdief Daan Brenninkmeyer (spierscheuring) geen kind aan Hurley. En van een burenruzie was al helemaal geen sprake. Soepel gleed de thuisclub naar de overwinning en al na tien minuten stond er 2-0 op het scorebord via goals van Timman en Robin de Vries (strafcorner). Toen Jaap Derk Buma er in de negende minuut van de tweede helft via een Hurley-verdediger 3-0 van maakte, zat de zege in de tas. Een treffer van Collewijn (3-1) en twee uitstekende doelpunten van Marten Eikelboom (5-1) gaven het duel nog enige franje, waarna Van Kalkeren de eindstand op 5-2 bepaalde. Een fluitje van een cent dus in het Wagener-stadion. Al besefte Amsterdam wel degelijk dat de messen komend weekeinde écht geslepen dienen te worden in een poging ten koste van Klein Zwitserland de finale om het landskampioenschap te halen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 3 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.