De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 28 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Erik Dekker: "Ik voel overal spierpijn"
   
 

AMSTERDAM - De spanning viel gisteren, kort voor zijn rentree tijdens de kermiskoers van Strombeek, van het gezicht van Erik Dekker af te lezen. De Rabobank-prof oogde, twee maanden na zijn dijbeenbreuk in Milaan-Sanremo weer topfit, maar die wetenschap zei hem minuten voor de start weinig.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Dekker koerst voor het eerst na zij dijbeenbreuk in de kermiskoers van Strombeek. (Foto: ANP)
Dekker: ,,Ik ben best zenuwachtig over hoe het gaat lopen. Niet alleen voor vandaag, maar met name voor de toekomst. Ook voel ik me onzeker, vooral omdat mijn conditie nog niet op peil is. Ik heb tijdens mijn revalidatie behoorlijk moeten afzien. Deze wedstrijd is bedoeld om te kijken waar ik momenteel sta. Ik heb namelijk geen flauw idee op hoeveel procent ik momenteel zit."

De onzekerheid van Nederlands beste renner bleek tijdens de koers ongegrond. De coureur klampte namelijk vanaf het eerste moment al aan bij een kopgroep van zeventien renners. Dekker kwam uiteindelijk - kapot - als twaalfde over de streep. ,,Ik voel overal spierpijn, dat zit me niet lekker. Ik had het halverwege de wedstrijd al behoorlijk zwaar. In de laatste ronde kon ik ook niet meer meekomen. Maar goed, ik heb geen last van die blessure. En ik ben toch twaalfde, van tevoren had ik niet gedacht dat ik voor de prijzen zou meerijden."

Twee jaar geleden werd het seizoen van Nederlands beste wielrenner eveneens op hardhandige wijze afgebroken. Destijds brak hij zijn elleboog, maar volgens hem is een vergelijking met nu niet aan de orde. ,,Je benen gebruik je natuurlijk veel intensiever dan je armen. De spierkracht is nog niet helemaal terug", zegt hij wijzend naar zijn linkerbeen, waar de fractuur is ontstaan. ,,Er zit nog zeker twee centimeter verschil in de dikte van beide benen."

De winnaar van de wereldbeker zal komende donderdag aan de start staan van de Ronde van Luxemburg, waar de echte krachtmeting begint. ,,Dat is mijn eerste etappekoers weer. Daarin moet blijken of ik dat ook aankan met het oog op de Tour de France. Maar daar heb ik volledig vertrouwen in."

Jan Raas keert vanaf donderdag voor even terug in de ploegleiderswagen van Rabobank. De teammanager begeleidt zijn renners in de Ronde van Luxemburg en maakt daarmee na zeven jaar zijn rentree in het profpeloton. In 1995 zat Raas bij Novell voor het laatst in de wagen. Sinds het begin van Rabobank zijn Adri van Houwelingen en Theo de Rooij de ploegleiders. Joop Zoetemelk en Frans Maassen vallen soms in. "Theo en Joop zitten momenteel in de Giro, Adri had elders wat te doen, net als Frans en Nico (Verhoeven)", aldus Raas.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 28 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.