De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Nederlanders geklopt door Deen Bak

door Ard Bierens

   
 

door Ard Bierens MIERLO - Zo trots als een pauw begint Richard Slabbekoorn vandaag als leider aan het slotweekend van Campina's Olympia's Ronde. Sinds hij in de etappe naar Tilburg het oranje tricot veroverde, fietst de Zeeuw soeverein als een vorst door het peloton. Toen gisteren in de slotkilometers van de zevende rit de formaties van Tegeltoko en Rabobank vooral oog hadden voor elkaar, zette de revelatie van de Ronde spontaan zelf de aanval in. Uiteraard lieten de ploegen van de andere klassementsrenners de coureur van Van Vliet-Gazelle niet lopen. Op een uitval van Glenn Bak hadden de rivaliserende Nederlandse ploegen echter geen antwoord.

Tussen Buchten en Mierlo - met de wind voornamelijk in de rug - was van vermoeidheid na de koninginnenrit weinig te merken. Zoals in alle voorgaande etappes waren het de ploeggenoten van de klassementsleider die de meeste aanvalslust aan de dag legden. Het team van Henk Zonneveld ontpopt zich als smaakmaker van Olympia's jubileumeditie en zag de vechtlust met een ritzege en de leiderstrui rijkelijk beloond. Voorgaande jaren moesten de Westlanders zich in dienst stellen van kopman Wilco Zuijderwijk. Nu de ex-prof op basis van zijn leeftijd niet meer startgerechtigd is, laat de Van Vliet-ploeg pas haar ware gezicht zien.

"Alles valt in deze ronde op zijn plaats", meent Slabbekoorn. Niet tot de minste verbazing van de equipe zelf. In de aanloop naar de 50ste uitgave van 's lands belangrijkste etappekoers voor amateurs, kreeg de formatie enkele dompers van persoonlijke aard te verwerken. De sfeer in de ploeg is echter uitstekend. "We hebben veel voor elkaar over. Dat is een belangrijke pijler onder onze huidige prestaties", weet Slabbekoorn.

Vanavond zal er serieus aan zijn stoelpoten worden gezaagd als in Oss een individuele tijdrit van bijna 26 kilometer verreden wordt. "Mart Louwers en Kevin de Weert staan op een achterstand die ze met hun capaciteiten moeten kunnen overbruggen. Maar als ik in de ochtendrit de trui weet te behouden, gaat die me zeker extra moraal geven."

De winnaar van de etappe van gisteren hoeft zich voor het klassement geen illusies meer te maken. Bak verloor in de eerste etappes veel minuten als gevolg van een vermoeiende heenreis. Donderdag begon de Deen echter op stoom te raken. Waar veel buitenlanders er inmiddels de brui aangaven, zette de 20-jarige Scandinaviër alles op alles om een etappe te winnen.

Olympia's Tour. Zesde etappe, Buchten - Mierlo: 1. Bak (Den) 145 kilometer in 3.18.26, 2. Bos (Ned), 3. Van Hummel (Ned), 4. Cornelissen (Ned), 5. Slabbekoorn (Ned), 6. Kelner (Slv), 7. Sullivan (Aus), 8. Van der Pluijm (Ned), 9. Posthuma (Ned), 10. Vriend (Ned).

Algemeen klassement: 1. Slabbekoorn 23.08.56, 2. Louwers (Ned) 0.08, 3. De Weert (Bel) 0.14, 4. Lenferink 0.18, 5. Sullivan 0.24, 6. Cornelissen 0.29, 7. Mouris (Ned) 0.32, 8. Posthuma, 9. Van Hummel 0.36, 10. Van de Burg (Ned) 0.38.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.