De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Jumping Amsterdam jaartje opgeschoven

door Mascha de Jong

   
 

door Mascha de Jong AMSTERDAM - De 45e editie van Jumping Amsterdam is verschoven naar het eerste weekeinde van januari 2003. Het paardensportevenement was begin december 2002 geprikt, in een later stadium gold oktober als optie, maar nu hebben voorzitter Harry Groen en zijn bestuur de driedaagse happening over het jaar heen getild. Groen: "In 2002 moeten we even zonder doen. De reactie van de ruiters is echter verrassend goed: na twee weken vol feestdagen zien zij het wel zitten hier weer aan de slag te gaan. We hadden trouwens geen andere optie meer. De RAI had een overvol schema aan het einde van dit jaar. En als we het eerder willen doen, wordt het risico te groot dat we de financiën niet rond krijgen."

Het probleem is niet nieuw: ook de paardensportwereld merkt dat de rek eruit is bij sponsoren. Slechts met moeite worden de budgetten voor sportevenementen bij elkaar gesprokkeld. Groen, sinds 1 januari van dit jaar voorzitter van de Stichting Jumping Amsterdam, heeft daarom zijn collega-preses Swinkels van Indoor Brabant - wel in het bezit van de felbegeerde wereldbekerstatus voor springruiters - al aangeschoten.

Groen: "Nederland is simpelweg te klein. Zeker in een tijd als deze, wanneer geldschieters drie keer nadenken voordat ze hun geld besteden. Daarom heb ik voorgesteld onze krachten te bundelen. Dat kan op duizend en één vlakken: we kunnen de kosten delen van de sponsorwerving, denk aan een gemeenschappelijk secretariaat en een gezamenlijke vloer kan best tweemaal gebruikt worden per jaar. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Dat kost ons een stuk minder."

Voor de 45e editie van Jumping hebben de voormalige hoofdstedelijke wethouder van sport en zijn bestuur één miljoen euro nodig. Groen: "Een geluk bij een ongeluk. Amsterdam raakte, zoals bekend, enkele maanden geleden de wereldbekerstatus kwijt voor de springruiters. Een eenzijdige beslissing van de FEI (mondiale bond, red.). In eerste instantie baalden we daar enorm van. Aan de andere kant: de topspringruiters hebben hun krachten gebundeld en daarmee voor elkaar gekregen dat het prijzengeld bij de wereldbekerwedstrijden als een idioot werd opgeschroefd. Daar hoeven wij door de opgelegde omstandigheid gelukkig niet meer aan te voldoen. Met één miljoen euro redden we het nu. Hebben we wel nog steeds de wereldbekerwedstrijden dressuur en mennen in huis, terwijl we ook een heel leuk springruiterprogramma, hetzij aanzienlijk kleiner, kunnen presenteren."

Mocht de organisatie van Jumping Amsterdam in het eerste weekeinde van het nieuwe jaar een succes blijken te zijn, dan is het goed mogelijk dat het evenement een jaar later opnieuw voor dezelfde data kiest.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.