De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  ADO met lege handen in leeg stadion

Van onze sportcorrespondent

   
 

LEEUWARDEN - Ver weg van de verhit geraakte Haagse gemoederen speelden ADO Den Haag en Volendam in het lege Cambuur-stadion in Leeuwarden het restant van hun bij de stand 0-1, in het voordeel van Volendam, gestaakte nacompetitieduel uit. De reis bleek uiteindelijk tevergeefs, want de Hagenaars - met tien man doordat Dennis den Turk woensdag in de thuiswedstrijd vlak voor het rumoer op de tribunes van het veld werd gestuurd - waren niet in staat die achterstand om te buigen. Volendam won met 1-2 waardoor ADO Den Haag naast het laatste minieme kansje greep om Sparta en Excelsior voorbij te streven.

Daar zag het ook niet naar uit in de resterende 60 minuten, want het vertoonde spel van met name ADO Den Haag was zeer matig en bovendien ongeïnspireerd. Maar wat wil je ook als de trainer er al geen zin in had. "Mijn hoofd stond er niet naar. Met elke oplossing hadden we genoegen genomen. Ook als de KNVB had besloten om de uitslag bij 0-1 te laten. Een voorbereiding hebben we niet gedaan. Ik heb de jongens bijeen geroepen en in de kleedkamer de opstelling doorgegeven. Dat was het", zei Rinus Israël.

Het was zijn ploeg aan te zien. En het duurde niet lang voordat ADO Den Haag op een ruimere achterstand werd gezet nadat Donny de Groot in het Zuiderpark trefzeker was geweest. Gistermiddag was hij wederom gevaarlijk en werd hij in de 41e minuut op zijn doortocht naar het Haagse doel gestuit door Maurice Verberne die de Volendam-spits bij de arm pakte. Maurice Buys benutte de door arbiter Temmink (hij verving Van Egmond) terecht gegeven strafschop: 0-2. Geen moment kwam die voorsprong in gevaar, hoewel Ferry Bodde in de slotminuut van afstand nog wel op fraaie wijze de eer redde. De uitschakeling in dit spookduel was evenwel een feit.

En zo eindigt het seizoen voor ADO Den Haag met een dubbele kater. "Heel jammer, want we hebben toch een aardige competitie gedraaid", vond Israël. "Het begon weer te leven. Een nieuw stadion kwam in beeld en dan kun je die wantoestanden natuurlijk niet gebruiken. Maar de mensen moeten niet denken dat het altijd hommeles is. Het ging woensdag ook niet om die achterstand, want dat hebben we afgelopen seizoen wel vaker beleefd en ook hebben we thuis wel verloren. Het vandalisme bestaat niet alleen bij ons, hoewel het natuurlijk nooit valt goed te praten."

Commercieel directeur Remco van der Veen liet weten dat het vandalisme een maatschappelijk kwaad is en hij ziet zich voor een groot probleem gesteld: "Zelfs op de hoofdtribune ging het woensdag mis. Wat we er aan gaan doen? Nou, in ieder geval hangen we volgend seizoen netten voor Midden-Noord. Verder zullen we een legertje Haagse nachtportiers inzetten als stewards. Misschien dat die de boel ordelijk kunnen houden."

ADO Den Haag - Volendam 1-2 (0-2). 13. De Groot 0-1, 42. Buijs 0-2 (strafschop), 90. Bodde 1-2. Scheidsrechter: Temmink. Toeschouwers: 0. Gele kaart: Bak, Fung A Wing (ADO Den Haag). Bijzonderheid: Duel woensdag na 29 minuten gestaakt bij 0-1 stand.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.