De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Overnamedans rond KPNQwest begonnen

Van een onzer redacteuren

   
 

HOOFDDORP - Het noodlijdende netwerkbedrijf KPNQwest heeft gisteren met verscheidene ondernemingen gesproken over de mogelijke overname van het bedrijf of delen daarvan. Bewindvoerder E. Meijer spreekt van "forse belangstelling van heel serieuze kopers".

KPNQwest wilde geen details geven, maar in de markt gonzen de namen van de Amerikaanse telecombedrijven AT&T en Verizon, het Spaanse Telefónica, het Britse Cable and Wireless en British Telecom. Er lijkt interesse te zijn in zowel KPNQwest als geheel als voor bedrijfsonderdelen, zoals het Amerikaanse Global Telesystems waarvan KPNQwest eind 2001 de Europese activiteiten overnam.

Het in surseance van betaling verkerende KPNQwest heeft een schuld van ruim €2 miljard en kan de rentelasten daarvan niet meer opbrengen. De financiële instellingen hebben de geldkraan nu dichtgedraaid.

De bewindvoerders E. Meijer en J. van Apeldoorn praatten gisteren met het management van KPNQwest over de penibele situatie waarin het bedrijf zich bevindt.

"We hebben gesproken met een vertegenwoordiger van de bankiers en met de advocaat van KPNQwest", meldde Meijer gisteren. Volgens de woordvoerder van KPNQwest is het management "voor 100% bezig om alle gesprekken tot een goed einde te brengen". Onder de ongeveer 2000 werknemers, waaronder 400 in Nederland, heerst "een gelaten sfeer", zonder dat ze er overigens het bijltje bij neer gooien. "Juist niet. Mensen beseffen hoe belangrijk het is om de klanten te blijven bedienen", aldus de KPNQwest-zegsman.

Op de Amsterdamse effectenbeurs zette de val van het aandeel KPNQwest zich voort. Donderdag was er geen handel in het aandeel, inmiddels op het strafbankje. Bij opening van de beurs kelderde het fonds gisteren met 60% om uiteindelijk op €0,36, een verlies van 38%, te sluiten. Op het hoogtepunt van de ict-hype deed een aandeel in KPNQwest nog rond de €90.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.