De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Zelfmoordaanslag verijdeld
   
 

TEL AVIV - Een uitsmijter van een nachtclub in Tel Aviv heeft gistermorgen een ramp voorkomen, toen hij een Palestijn doodschoot die een aanslag wilde plegen met een autobom. De uitsmijter vertelde dat hij had gezien hoe een auto een scherpe bocht maakte en met grote snelheid op de nachtclub afreed. Hij begon te schieten en raakte de chauffeur, die half uit de auto viel, waarna een explosie volgde.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 29kb)
Een Israelische grenswacht is op patrouille achter het prikkeldraad. (Foto: AP)
"Toen schoot ik de rest van de kogels in zijn hoofd", aldus de uitsmijter. Een persoon raakte gewond. In de nachtclub, Studio 49, bevonden zich ongeveer 200 mensen.

Een dag eerder was iets buiten Tel Aviv ook al een grote aanslag voorkomen. Bij het grootste brandstofdepot van Israël vloog toen een tankauto door een bomexplosie in brand. Doordat het vuur snel werd gedoofd, werd voorkomen dat enorme brandstoftanks in de buurt in brand zouden vliegen.

In de Palestijnse stad Tulkarem op de Westoever raakten gisteren drie Israëlische soldaten gewond. Het Israëlische leger viel kortstondig de stad binnen, de inval draaide uit op felle gevechten. In een nabijgelegen vluchtelingenkamp raakten acht Palestijnen gewond toen een tankgranaat insloeg. De gevechten vonden volgens het leger echter niet plaats in het kamp, maar rond de kantoren van de Palestijnse Autoriteit in Tulkarem.

Onder gematigde Palestijnen neemt de kritiek op zelfmoordaanslagen tegen Israëlische burgers toe. Dat blijkt uit uitspraken van de Palestijnse minister van Sociale Zaken en uit een verklaring die duizend Palestijnse politici, intellectuelen en academici hebben ondertekend.

De Arabische krant Al-Hayat meldde gisteren dat de Palestijnse minister van Sociale Zaken Intisar el-Wasir in een toespraak in Abu Dhabi heeft gezegd dat zelfmoordaanslagen in de bezette gebieden wel kunnen "omdat zij gebruikt worden in de strijd tegen de bezetting". Maar aanslagen op burgers in Israël zijn volgens de minister wel afkeurenswaardig.

(DPA/Reuters)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.