De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Zwemploeg stuurt
De Bruijn laan uit

   
 

EINDHOVEN - Inge de Bruijn is uit de Philips-zwemploeg gezet. Volgens coach Jacco Verhaeren en het management van het team was er onvoldoende basis om de samenwerking voort te zetten. De drievoudig olympisch kampioene en de rest van de ploeg zijn op het persoonlijke en sportieve vlak uit elkaar gegroeid.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Inge de Bruijn is uit de Philips-zwemploeg gezet. (Eigen foto)
De Bruijn zal zich de komende maanden bij haar Amerikaanse coach Paul Bergen voorbereiden op de Europees kampioenschappen langebaan in juli in Berlijn. De commerciële Philips-ploeg werd na de olympische successen in Sydney opgericht. De Bruijn was samen met Pieter van den Hoogenband het boegbeeld van de formatie waar ook Klaas Erik Zwering en Joris Keizer deel van uitmaken.

Het contract tussen de Philips-ploeg en De Bruijn liep tot het einde van dit jaar. In april sloot de Barendrechtse een persoonlijke verbintenis met de Staatsloterij tot en met de Spelen van 2004 in Athene.

Verhaeren betreurt het vertrek van De Bruijn, maar zag geen andere oplossing. "Het is duidelijk dat we inleveren aan kwaliteit. Het is jammer, maar er was sprake van een verstoorde werkrelatie en het had voor alle partijen nadelig geweest als we op deze voet waren verder gegaan, ook voor Inge", liet de coach vanuit het trainingskamp in Vittel weten. "Er was een verschil van mening over de invulling van haar sportieve carrière en haar functioneren binnen het team. Ik heb voor de groep gekozen in plaats van het individu."

Het is niet de eerste keer dat de samenwerking tussen De Bruijn en Verhaeren wordt beëindigd. In 1996, vier maanden voor de Spelen in Atlanta, zette de coach haar uit de zwemploeg van PSV. Tegen de afspraak in verscheen ze in die periode te weinig op de training.

Verhaeren wilde met zijn actie toentertijd een daad stellen. Hij hoopte de zwemster wakker te schudden. De Bruijn miste echter het olympisch toernooi. Via een vriend kwam ze bij de Amerikaan Bergen terecht. Hij bracht haar weer op het juiste spoor en legde de basis voor een serie wereldrecords, wereldtitels en drie keer olympisch goud.

Verhaeren: "De problemen met haar motivatie zijn inmiddels wel achter de rug. Daar heeft haar vertrek nu niets mee te maken. Door deze beslissing nu te nemen, hoop ik dat dit geen nadelige gevolgen voor haar verdere loopbaan heeft. Dat zou een groot verlies betekenen voor het Nederlandse zwemmen en de Nederlandse sport. We zijn nog altijd 'on speaking terms' en hopen een goede oplossing te kunnen vinden voor de begeleiding in de laatste weken voor het EK en tijdens het toernooi. Het is niet de bedoeling dat ze er sporttechisch op achteruit gaat."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.