De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Verzekeraars wanhopig
van ruziënde exen

   
 

AMSTERDAM - De verzekeraars krijgen steeds meer claims binnen doordat woedende echtelieden bij echtscheidingsruzies elkaars huis en inventaris kort en klein slaan.

,,Het is ongelooflijk wat je in een kwartiertje met een bijl kunt aanrichten'', stelt directeur André Verbuys van verzekeraar Univé Friesland, te Bergum.

Recent werd zijn verzekeringsbedrijf geconfronteerd met een claim van maar liefst €100.000 tot €150.000 doordat een huis en inventaris finaal waren verwoest door een ex die ,,door het lint ging".

Verbuys nam bij die ravage zelf poolshoogte, samen met een schade-expert. Ook de expert signaleert een trend dat ex-echtgenoten elkaars huis verwoesten. ,,Hij had al vijf van dergelijke gevallen", aldus de verbijsterde directeur.

In veel van die gevallen kan bewezen worden dat de ex de dader was. ,,Soms worden ze op heterdaad betrapt en heeft de politie proces-verbaal opgemaakt." In andere gevallen meldt het slachtoffer dat de ex-geliefde erachter zat.

In andere gevallen kan het niet direct bewezen worden, maar is eigenlijk alleen een woedende ex de meest logische verklaring voor de schade.

,,Inbrekers vernielen soms ook veel, maar nemen altijd iets van waarde mee. In deze gevallen wordt niets gestolen, alleen maar vernield, vooral spullen met een hoge emotionele waarde.''

De verzekeraar moet wel betalen: ,,Als het huwelijk is ontbonden, vormt het stel geen financiële eenheid en moeten we de schade vergoeden conform de polisvoorwaarden.''

Wel kan de verzekeraar via de rechter de schade op de boze ex proberen te verhalen, maar vaak blijkt ,,dat van een kale kip niet valt te plukken'', aldus de Univé-directeur. ,,Ook diens aansprakelijkheidsverzekering vergoedt niets, want de schade is moedwillig toegebracht.''




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.