De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Sjaron ziet
niets in zomertop

Van onze correspondent

   
 

TEL AVIV - Aan de vooravond van zijn besprekingen met de Amerikaanse president George W. Bush heeft de Israëlische premier Ariel Sjaron het belang van de voorgestelde zomertop over de situatie in het Midden-Oosten gebagatelliseerd. Volgens Sjaron kan de top nooit de directe besprekingen tussen de Palestijnen en de Israëli's vervangen en hoeft er op de bijeenkomst ook geen overeenkomst bereikt te worden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 12kb)
Ariel Sjaron (Foto: AP)
Het zomeroverleg dat volgens Sjaron het beste in Turkije gehouden kan worden, is volgens Jeruzalem vooral bedoeld "om een positieve sfeer te scheppen". Het is de bedoeling dat aan het overleg de Verenigde Staten, de EU, Rusland en een aantal Arabische staten zullen deelnemen. Wat Sjaron betreft kunnen Syrië en Libanon wel thuisblijven "omdat die geen deel uitmaken van de 'vredescoalitie".

De Palestijnse minister van Informatie, Jasser Abed Rabbo, heeft gisteren fel uitgehaald naar de veiligheidsadviseur van Bush, Condoleezza Rice, die had gezegd dat de Palestijnse leider Jasser Arafat mogelijk niet de juiste leider was om de Palestijnen naar een duurzame vrede te leiden. "Ze kan er beter voor zorgen dat de Israëli's ons niet vermoorden, zodat we ons kunnen concentreren op hervormingen binnen de Palestijnse Autoriteit", aldus Rabbo.

Ondanks de besprekingen gaat het geweld in de Palestijnse gebieden gewoon door. Israëlische troepen hebben vier Palestijnen gedood. De mannen zouden vanuit de Gazastrook geprobeerd hebben Israël binnen te dringen. Een deel van de Palestijnse stad Tulkarem is ingenomen door het Israëlische leger en bij diverse 'schoonmaakoperaties' hebben de Israëli's twaalf Palestijnen gearresteerd.

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, is een oplossing van de situatie rond de Geboortekerk van Jezus in Bethlehem nabij. Een principeakkoord was maandagnacht al bereikt, waarbij een aantal militante Palestijnen zou worden verbannen naar Italië, terwijl anderen naar de Gazastrook zouden worden overgebracht. Beide partijen ruziën er nu nog over hoeveel mensen moeten worden uitgewezen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.