De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 19 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Adelaar houdt poot stijf

Van onze sportcorrespondent

   
 

UTRECHT - Het legioen van FC Utrecht bejubelde de hoogste zege van het seizoen: 6-0 tegen De Graafschap. Dankzij deze recordscore steeg de thuisclub van de negende naar de zesde plaats, met voor het eerst een positief doelsaldo. En toch scandeerden de Utrechtse supporters de naam van Michael Mols.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 32kb)

De lieveling van weleer in Utrecht wil weg bij Glasgow Rangers. Bij de Schotse club zit de spits meer op de tribune dan op de reservebank van het eerste elftal. Mols heeft al laten doorschemeren dat hij best als huurling terug zou willen naar de Galgenwaard. ,,Ik heb al vijf tot zes weken geleden het verzoek bij Han Berger neergelegd dat ik er graag een volwaardige spits bij wil hebben. Dat is niet veranderd, ook nu niet na dit fraaie resultaat", reageerde trainer Frans Adelaar terughoudend op de geruchten over een mogelijke terugkeer van de voormalige international.

Het verzoek om versterking dateert van een paar weken terug toen Berger zijn zoon Ruud uitleende aan Cambuur. ,,Dat gebeurde op eigen initiatief van Han Berger", aldus Adelaar. ,,Daardoor waren de posities in de aanval niet meer dubbel bezet. Vandaar mijn verzoek."

Han Berger, directeur technische zaken van FC Utrecht, toonde weinig animo om in te gaan op de roep om Mols terug te halen. ,,De tijden zijn hier veranderd. Wij doen niet aan opportunisme, laten ons niet meeslepen door de waan van de dag. Ik bepaal hier het transferbeleid en volgens mij hebben we geen spits nodig", verklaarde Berger.

Een duidelijk standpunt, nog eens bevestigd door de riante uitslag tegen De Graafschap. Maar het was geen toeval dat Igor Gluscevic niet deelnam aan de ruime productie. De Joegoslaaf prijkt op vijf treffers, maar dwaalde ook gisteren ver onder het niveau van vorig seizoen. In tegenstelling tot medespits Dirk Kuyt, die zijn progressie andermaal bewees met twee doelpunten. Adelaar: ,,Al hadden beiden al vijftien keer gescoord, dan nog heb ik behoefte aan een spits. Ik heb alleen de jeugdige Donny de Groot als reserve voor beide posities."

De wedstrijd tegen De Graafschap vertekende ook enigszins de werkelijkheid. De bezoekende partij gaf FC Utrecht een vrije doorgang naar het blinkende succes. ,,Ongelooflijk", zo was trainer Jurrie Koolhof na afloop nog verbaasd over de vele stommiteiten in de organisatie van zijn ploeg. ,,Utrecht heeft ons laten zien hoe je dergelijke fouten afstraft. Andersom konden wij dat niet."

Want FC Utrecht verdedigde aanvankelijk even knullig, maar sloot de eerste helft toch met een klare voorsprong van 3-0 af dankzij twee treffers van Kuyt en een van Dave van den Bergh. Na rust gaf De Graafschap de laatste tegenstand op en liep de thuisclub simpel uit naar 6-0 door treffers van Patrick Zwaanswijk, nog eens Van den Bergh en Tom van Mol. Met iets meer concentratie had FC Utrecht het seizoenrecord nog hoger opgeschroefd.

FC Utrecht - De Graafschap 6-0 (3-0). 6. Kuyt 1-0, 16. Van den Bergh 2-0, 38. Kuyt 3-0, 49. Zwaansdijk 4-0, 58. Van den Bergh 5-0, 84. Van Mol 6-0. Scheidsrechter: Luinge. Toeschouwers: 12.500. Gele kaart: Tanghe (FC Utrecht).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 19 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.