De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 19 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  RBC weinig ambitieus
   
 

Het geluk lachte RBC - waarbij de van RKC overgekomen John van Loenhout een anoniem debuut maakte - Het ijzer smeden wanneer het heet is. Dat vergat RBC Roosendaal dit weekeinde. Terwijl de overige uitslagen grotendeels in het voordeel van RBC uitvielen, vergat de nummer twee van de ranglijst zélf van Stormvogels/Telstar te winnen. In de IJmond kwam RBC niet verder dan 2-2 en daarmee kregen de West-Brabanders eerder te veel dan te weinig.

RBC is momenteel goed geklasseerd in zowel de algemene rangschikking als in de strijd om de tweede-periodetitel. Door de nederlaag die BVO Emmen op vrijdag in de topper tegen Excelsior leed (4-0 voor de Rotterdammers) kon RBC door zelf te winnen deze directe concurrent op twee fronten een gevoelige slag toebrengen. Bijkomend voordeel was dat ook Dordrecht'90 - een gevaarlijke outsider voor de periodetitel - op vrijdag verloor (VVV won thuis met 3-1).

De kroon op het weekeinde moest RBC zelf zetten. De ploeg die zichzelf aan het einde van het seizoen zo graag met de kampioensschaal op het bordes ziet staan, toonde tegen het agressief spelende Stormvogels/Telstar echter niet de ambitie de wedstrijd koste wat het kost te willen winnen en werd afgetroefd op strijdlust. Stormvogels/Telstar kreeg in de eerste helft vier prima kansen, maar zoals zo vaak dit seizoen werden die niet benut. Een hoofdrol in het aanvalsspel van Stormvogels/Telstar was weggelegd voor de razendsnelle buitenspeler Orlando Smeekes, die directe tegenstander Pascal Heije regelmatig zijn hielen liet zien.

RBC stelde daar bitter weinig tegenover en de 1-0 die Melvin Holwijn - na een gruwelijk misverstand tussen de RBC'ers Winston Bakboord en Wim de Ron - scoorde, deed recht aan de verhoudingen in het veld. Meteen daarop echter stond RBC al weer gelijk. Een kopbal van Sander Keller werd door Brian Tevreden uit het doel weggehaald, waarop assistent-scheidsrechter Sjoukje de Jong - die na haar debuut van vorige week, nu haar vuurdoop beleefde - resoluut aangaf dat de bal de lijn had gepasseerd (1-1).

deze wedstrijd toe, want de club kwam tegen de verhouding in zelfs op voorsprong. De verder vrijwel onzichtbare aanvallers Gijs Cales en Henk Vos tekenden voor dit prima doelpunt (2-1). Voor Stormvogels/Telstar was er uiteindelijk toch een beetje gerechtigheid. Laurens ten Heuvel verdiende een strafschop, Sander Oostrom zorgde voor de 2-2 eindstand.

"Normaal gesproken hebben wij een prima voetballend antwoord op het opportunistische spel van Stormvogels/Telstar. Alleen vandaag niet", keek RBC-trainer Robert Maaskant na afloop terug, "In de rust heb ik de jongens nog gefeliciteerd dat het 0-0 stond, het had toen net zo goed 5-0 kunnen zijn." Even hoopte Maaskant nog op een goede afloop. "Ik dacht: als we zo verschrikkelijk slecht spelen en toch op 2-1 komen, dan is het potje gelopen. Het werd 2-2 en als je eerlijk bent, zat er vandaag voor ons niet meer in."

En dus is de achterstand van RBC op koploper Excelsior nu weer vier punten en heeft BVO Emmen in de strijd om de tweede-periodetitel nog altijd alles in eigen hand.

Stormvogels/Telstar - RBC Roosendaal 2-2 (0-0). 58. Holwijn 1-0, 60. Keller 1-1, 79. Vos 1-2, 84. Oostrom 2-2 (strafschop). Scheidsrechter: Karremans. Toeschouwers: 1446. Gele kaart: Heije, Keller (RBC), Schenkel (Telstar).

Heracles Almelo - Haarlem 1-2 (0-2). 14. Longuet 0-1, 24. Mulders 0-2, 78. Van Dijk 1-2. Scheidsrechter: De Graaf. Toeschouwers: 4250. Rode kaart: 90. Jansen (Heracles/2x geel). Gele kaart: Buikema (Heracles).

FC Volendam - Cambuur Leeuwarden 0-2 (0-0). 54. Van der Heide 0-1, 66. Van der Heide 0-2. Scheidsrechter: Van Dijk. Toeschouwers: 3011. Gele kaart: Ravensbergen, Buys (Volendam), Berger (Cambuur).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 19 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.