De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 15 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Hulzebosch waant zich
op training

Van onze sportcorrespondent

   
 

HEERENVEEN - Alsof Erik Hulzebosch zijn trainingsrondjes draaide, zo snel vloog hij bij de marathon van Heerenveen over het ijs van Thialf. "Normaal train ik op woensdagavond heel hard omdat die dag midden tussen de weekeinden valt. Nou, dit leek wel op zo'n training", vertelde de winnaar van de zesde wedstrijd om de Essent Cup.

Door zijn eerste seizoenszege mengt Hulzebosch zich ditmaal in de bovenste regionen van het klassement. Dat mag verrassend heten voor iemand die normaliter alleen op natuurijs vlamt.

"Maar ik had vandaag superbenen. Ik stond goed op mijn schaatsen en had mijn kop erbij", hijgde Hulzebosch, die nog een poosje moest wachten op de uitslag, want op de finish was het verschil met Miel Rozendaal heel close.

Hulzebosch wist overigens hoe hij moest aankomen: "Miel steekt altijd zijn schaatsen in de lucht als hij op de meet is, maar dat telt niet meer. Je moet de lijn raken en de schaatsen dus op het ijs houden. Dat was mijn geluk, denk ik. Het was kielekiele en ik wist ook niet wie gewonnen had."

Het peloton ging de eindsprint aan, nadat er in de negentig ronden daarvoor praktisch niets was gebeurd. Pas tien ronden voor het einde werd er serieus gedemarreerd. Gerben van Hest was de man die de lont in het kruitvat stak. Peter Baars neutraliseerde die uitlooppoging, waarna de hele groep zich opmaakte voor een massale sprint. In het gedrang sneuvelden twee favorieten: Henk Angenent en Rob van Meggelen. Zij gingen vier ronden voor het einde onderuit.

Ruud Borst nam twee ronden voor de meet de kop over en Hulzebosch bleef achter diens lange rug uit de wind om vervolgens op het laatste rechte stuk naar de finish te knallen.

Bijzonder detail aan deze wedstrijd was het feit dat dit de eerste serieuze krachtmeting was op het vernieuwde Thialf, waar het ijsoppervlak is uitgebreid van 4800 tot 11.000 vierkante meter ijs. Over de kwaliteit waren de meeste marathonschaatsers niet tevreden. "Slecht, en veel rotzooi", luidden de commentaren. Het deerde Hulzebosch niet: "Ik had goed grip en tijdens een wedstrijd denk ik niet aan het ijs."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 15 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.