De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 12 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Romme doet het deze
keer rustig aan

   
 

BERLIJN - Zelfspot en ontspanning moeten Gianni Romme dit schaatsseizoen behoeden voor wat hem in de vorige jaargang overkwam: te vroeg pieken en te vroeg opbranden. Het wereldrecord kwam toen in december, maar toen het er echt om ging, bij EK en WK's, was de stayer nergens meer. "Meneer Romme stond vorig jaar natuurlijk niet waar hij wilde staan", zei het onderwerp zelf zondag in Berlijn. Daar won hij naar goede gewoonte de 5 kilometer.

Hij reed de afstand (6.28,92) bij de opening van het wereldbekerseizoen nog geen vier seconden sneller dan de nummer twee, Bob de Jong (6.32,68). Dat was vorig jaar wel anders geweest, toen Romme een gat van tien tellen sloeg. "Vlak daarna reed ik dat wereldrecord op de 10 kilometer, toen was iedereen me aan het ophemelen. Die Romme, die zou wel even wereldkampioen worden met zes punten verschil. Nou, dat wil ik dit jaar vermijden. Want nu gaat het er niet om, straks wel."

Met straks doelt Romme op de Olympische Spelen in Salt Lake City. Daar wil hij zijn aantal van twee gouden medailles verdubbelen. Op de 10 kilometer zou dat net als vier jaar eerder gebeuren op zijn tweede 10 kilometer van het seizoen. "Ik heb er gewoon niet meer nodig. Als de 5 kilometer goed loopt, weet ik van mezelf dat de 10 ook goed gaat." Bij de wereldbeker in Den Haag, over twee weken, schaatst Romme alleen de 5 kilometer. De 10 laat hij daar schieten. "Die schaats ik pas bij het olympisch kwalificatietoernooi."

Dat toernooi is eind december, traditioneel een zwakke periode van Romme. De man van SpaarSelect was de afgelopen jaren steeds ziek aan het einde van een kalenderjaar. Ook het kwalificatietoernooi voor Nagano miste Romme in 1997 wegens ziekte. Toen werd hij aangewezen op basis van zijn eerdere prestaties. Nu wil hij het anders doen. "We denken dat nu te voorkomen door wat minder hard te schaatsen aan het begin van het seizoen. Ik moet minder stress hebben, dan is de kans kleiner dat ik eind december ziek word. Ik heb echt wel een les geleerd, vorig jaar."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 12 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.