De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 12 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Duitsland op weg naar WK
   
 

KIEV - Duitsland heeft goede vooruitzichten om zich ten koste van Oekraïne te plaatsen voor het WK voetbal van 2002. In de eerste play-off speelde de ploeg van bondscoach Rudi Völler zaterdag in Kiev 1-1 tegen Oekraïne.

Gedurende de eerste twintig minuten leek Duitsland in Kiev een loodzware avond te krijgen. De Oekraïners begonnen voortvarend met een schot op de paal (Vorobei) na nog geen twee minuten en een doelpunt in de zeventiende minuut. De bal belandde na een vrije trap van Sjevtsjenko via de muur voor de voeten van Zoebov, die doelman Kahn geen kans liet.

De 80.000 toeschouwers in het stadion van Dynamo Kiev reageerden euforisch. Op het team van Lobanovski had de treffer een minder goed effect. Oekraïne trok zich terug voor eigen doel en gaf het initiatief volledig uit handen. Dat resulteerde na een halfuur in de gelijkmaker van Ballack. De spits van Leverkusen scoorde nadat Zickler een vrije trap van Schneider met het hoofd had verlengd. Het was het vierde doelpunt van Ballack in de kwalificatiereeks.

Diezelfde Ballack ging twee minuten later in de fout. Sjevtsjenko leek te gaan profiteren, maar Kahn voorkwam een hernieuwde achterstand. Ook in de tweede helft behield Duitsland de controle op de wedstrijd. Sjevtsjenko, voor het eerst actief sinds hij op 28 oktober bij zijn club AC Milan zijn neus brak, was in de 70e minuut weer dicht bij een doelpunt, maar Kahn stond opnieuw in de weg. Bondscoach Völler heeft woensdag aan 0-0 in Dortmund genoeg. "Maar we kunnen niet gokken op een gelijkspel. We moeten net zo veel inzet tonen als nu", zei hij.

Een raak schot in de kruising van Geert Verheyen bezorgde België in Brussel de winst met 1-0 op Tsjechië. Dat speelde de tweede helft met tien man omdat Repka de rode kaart kreeg voor een overtreding van niets op de vreselijke pijn simulerende Goor. Het Belgische doel werd schoongehouden door De Vlieger van Willem II. België kon de numerieke meerderheid niet uitbuiten naar een veilige score voor de uitwedstrijd.

Slovenië debuteerde vorig jaar tijdens Euro 2000 op een groot voetbaltoernooi. Of er volgend jaar een vervolg komt in Japan en Zuid-Korea, is de vraag. Met een 2-1 voorsprong reizen de Slovenen komende week naar Roemenië. De zege was felbevochten. Nadat Niculae voor 9500 toeschouwers de Roemenen aan de leiding had gebracht, bezorgden Acimovic en Osterc de thuisploeg de overwinning.

Turkije kan niet veel meer gebeuren na de verrassende winst in de uitwedstrijd tegen Oostenrijk. Okan Buruk was in de 60e minuut de gevierde held. De spits van Inter schoot het winnende doelpunt in. De Turkse doelman Recber verdiende pluimen bij kansen voor Haas, Herzog en Baur.

(ANP)
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 12 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.