De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 12 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Real valt terug

Van onze speciale verslaggever

   
 

BARCELONA - De opleving van Real Madrid van de laatste twee wedstrijden met winst op onder meer Barcelona bleek van korte duur. De Koninklijke ging gisteren weer roemloos onderuit tegen Zaragoza (2-1). Ook Deportivo maakte een kostbare misstap door de drie punten aan Tenerife te laten (3-1). Barcelona herstelde zich weer enigszins van de blamage van de uitschakeling voor de Spaanse beker tegen derdeklasser Figueres en won geflatteerd van Valladolid (4-0). Valencia bleef in Pamplona tegen Osasuna op 0-0 steken maar is na twaalf duels nog wel de enige ploeg in de Primera Division die nog ongeslagen is.

Barcelona moest het zonder Rivaldo stellen maar de afwezigheid van de Braziliaanse vedette werkte eerder positief. Met Kluivert en Frank de Boer in de basis ondanks hun 45 minuten zaterdag tegen Denemarken ging Barça voorzichtig van start. Het duurde ruim een kwartier voordat Overmars, die in de eerste helft aan de basis stond van bijna iedere gevaarlijke aanval, het overzicht behield en tussen drie tegenstanders door fraai Saviola aanspeelde.

De kleine Argentijn liet dat buitenkansje niet onbenut en tekende voor zijn vijfde goal van het seizoen. Nauwelijks twee minuten later besliste Barcelona het duel. Puyol, geen toonbeeld van verfijnde techniek maar wel begiftigd met een aanstekelijk enthousiasme, ging na een combinatie met Saviola goed door en knalde zijn eerste officiële treffer voor Barcelona in de kruising (2-0). Daarna nam Barcelona gas terug en kon Valladolid zowaar voor het nodige gevaar zorgen. Maar doelman Bonano bewees voor de zoveelste keer dat het keepersprobleem na het vertrek van Ruud Hesp eindelijk opgelost is met twee magistrale reddingen op inzetten van Richetti en Luis Garcia.

Na rust zakte Barcelona wederom totaal in. Vooral omdat Gerard niet in staat was als vervanger van spelmaker Xavi een fatsoenlijke aanval op te zetten, kon Valladolid bijna 45 minuten lang beuken op het doel van Bonano. Eusebio trof de lat en topscorer Tote knalde zelfs uit een strafschop op de paal. Alleen in efficiency was Barcelona de betere. Slechts twee kansen na rust hadden de Catalanen nodig voor evenzovele treffers. Eerst bracht Kluivert Barça uit een strafschop op 3-0, waarna Saviola kort voor tijd zijn tweede treffer liet aantekenen (4-0).

Real Madrid leek verstijfd van de venijnige kou want de Madrilenen, zonder Zidane en Makalele, die met Frankrijk in Australië moesten aantreden, speelden apathisch en zonder enig overleg. Via Yordi en uitblinker Acuña, die pas zaterdag was overgevlogen uit Paraguay, zette Zaragoza de Madrilenen voor het eerst in zeven jaar op hun nummer (2-1).
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 12 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.