De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 12 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Piet Zoomers 'manager'
na sof met adviesbureau

   
 

WILP - Een enorme miscalculatie van een bouwadviesbureau heeft ertoe geleid dat modeketen Piet Zoomers begin dit jaar korte tijd in liquiditeitsproblemen is geweest, zo stelt de ondernemer zelf. De bouwkosten van de eerste Nederlandse ModeMall werden met maar liefst 60% overschreden. Dit kreeg de directie een dag na de officiële opening te horen. Piet Zoomers blikt terug: "Ik ben nu een manager geworden."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 12kb)
Leveranciers plaatsten vraagtekens bij financiŽle toestand Piet Zoomers. (Foto: Martin Hollering)
De bouw van het modepaleis in de Wilpse weilanden was begroot op 10 miljoen. Uiteindelijk kreeg Piet Zoo-mers begin dit jaar de rekening van 16 miljoen gepresenteerd. Hij had het bouwadviesbureau juist ingehuurd om de bouwkosten zo efficiënt mogelijk in de hand te houden. De financiële rapportage bleek achteraf een puinhoop te zijn.

De gevolgen van de financiële tegenvaller hebben inmiddels geleid tot een stroom van geruchten. De vakbonden eisten duidelijkheid en Piet Zoomers moest op het matje komen. De winkelketen zou in financiële problemen verkeren en in de bedrijfsvoering zou er van alles mis zijn. "Klopt niets van", zegt de Wilpse ondernemer.

Piet Zoomers, goed voor een omzet van 85 miljoen per jaar, wil definitief afrekenen met deze speculaties. Het zakelijk perspectief ziet er volgens hem weer florissant uit.

"We hebben de afgelopen maanden alleen orde op zaken gesteld door efficiënte maatregelen door te voeren. Die zes miljoen gulden moeten we hoe dan ook weer terugverdienen." Zoomers hield zich nooit bezig met cijfers. Daar is nu een ommekeer in gekomen. Hij zit bovenop de dagelijkse cashflow, wil alles weten en checken. "Ik ben nu een manager geworden", zegt hij.

De negatieve berichtgeving heeft hem intussen veel geestelijke en materiële schade berokkend, zegt Zoomers. "Zelfs mijn beste leveranciers plaatsten vraagtekens en enkele klanten leverden hun klantenkaart in in ruil voor contant geld. Daarnaast kan ik moeilijker aan nieuw personeel komen", aldus de modekoning, die in januari van dit jaar door de 'bouwaffaire' met liquiditeitsproblemen kampte. "Ik vraag me nog steeds af hoe dit kon gebeuren."

Toen de finale rekening gepresenteerd werd, lag Piet Zoomers zelf in het ziekenhuis op de afdeling cardiologie. "Mijn zoon Bas kreeg bij de opening het slechte nieuws te horen. Ze hebben het tragische nieuws vanwege mijn gezondheidstoestand wekenlang verzwegen", aldus Piet Zoo-mers. Direct na de bekendmaking van de financiële tegenvaller werd het personeel van de modeketen ingelicht. Daarbij werden meteen maatregelen afgekondigd.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 12 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.