De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 7 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  RBC Roosendaal knokt zich voorbij AZ naar achtste finales Amstel Cup
Loon naar werken
   
 

door Jeroen Kapteijns ROOSENDAAL - RBC Roosendaal heeft ten koste van eredivisieclub AZ de achtste finales van het Amstel Cuptoernooi bereikt (3-2). De club uit de Gouden Gids Divisie liet een indrukwekkende vechtlust zien en greep uiteindelijk drie minuten voor tijd de zege. "Dit is een beloning voor het fantastische werk, dat wij hebben geleverd. We hebben van de eerste tot en met de laatste minuut geknokt", vond een dolenthousiaste matchwinnaar Sander Keller meteen na afloop.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x392, 17kb)
Knuffelkwartier bij RBC. De ploeg heeft een feestje te vieren. (Foto: visumar)
En RBC-trainer Robert Maaskant wist voor aanvang nog wel te melden dat het bekertoernooi voor RBC geen prioriteit heeft, omdat in Roosendaal alle pijlen zijn gericht op de competitie. De degradant van vorig seizoen wil koste wat het kost meteen weer promoveren om op die manier de fraaie organisatie die is opgebouwd in stand te houden.

Hoe serieus de ambities van RBC zijn, blijkt wel uit het feit dat de club vandaag John van Loenhout hoopt vast te leggen. De aanvaller vertrok anderhalf jaar geleden naar RKC, maar werd daar nooit basisspeler. RBC hoopt de rest van het seizoen op huurbasis over de West-Brabander te kunnen beschikken om hem daarna definitief terug te kopen.

Zonder de beoogde aankoop heeft RBC ook al een elftal dat in de top van de Gouden Gids Divisie kan meedraaien. Het elftal bewees dit de afgelopen weken door de toppers tegen FC Zwolle (5-1) en Excelsior (2-1) winnend af te sluiten.

Tegen AZ liet RBC zien ook tegen een eredivisieploeg te kunnen vlammen. Want hoe de trainer ook over het bekertoernooi denkt, voor de spelers zijn de ontmoetingen met eredivisieclubs uitgelezen mogelijkheden om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

AZ merkte dat al in de eerste knock-outronde toen de Alkmaarders bij Go Ahead Eagles met de schrik vrij kwamen en alleen door het goede keeperswerk van Oscar Moens verder bekerden (1-2).

Tegen RBC startte AZ in ieder geval scherp en in de openingsfase waren de Alkmaarders onder aanvoering van de sterk spelende Barry van Galen de betere ploeg. RBC voetbalde leuk mee, maar de beste kansen waren voor AZ. Het dichtst bij een treffer was Dries Boussatta die met een fraaie krulbal de paal raakte, terwijl meteen daarop Robin Nelisse de bal op de vuisten van Wim de Ron schoot. Gaandeweg kwam RBC beter in zijn ritme met als beloning de 1-0 van Geert den Ouden op slag van rust.

In de tweede helft ging AZ verwoed op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam RBC doodleuk op 2-0. Na een mooie aanval over vele schijven kwam de bal bij de jeugdige Edwin de Graaf die beheerst binnenschoof. AZ schakelde nog maar een tandje bij en bewerkstelligde via Ali Elkhattabi vrij vlug de aansluitingstreffer (2-1).

RBC weigerde echter angstig achteruit te kruipen en bleef voetballen. Dat leverde kleine kansjes op, maar ook ruimte voor AZ. Daar wist Michael Buskermolen in de 82e minuut van te profiteren (2-2).

De late gelijkmaker was een enorme klap voor RBC, het wachten was op de totale capitulatie. Maar die bleef uit. Sterker nog, RBC wist het tij te keren. Drie minuten voor tijd maakte verdediger Keller er totaal onverwacht 3-2 van. Daarna was AZ via Kenneth Perez en Barry Opdam nog dicht bij de gelijkmaker, maar RBC hield stand en kreeg daarmee een verdiende beloning voor een goede teamprestatie.

RBC Roosendaal - AZ 3-2 (1-0). 45. Den Ouden 1-0, 57. De Graaf 2-0, 63. Elkhattabi 2-1, 82. Buskermolen 2-2, 86. Keller 3-2. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 2600. Gele kaart: Heye, Heerkens (RBC Roosendaal), Wijker (AZ). RBC geplaatst voor achtste finales.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 7 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.