De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 7 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Stoomcursus cricketers
op topniveau

Van onze cricketmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Bob Woolmer, de geniale cricketcoach van Zuid-Afrika, was een paar dagen in Nederland in het kader van zijn nieuwe functie, 'High Performance Manager' van de internationale cricketfederatie. Deze functie is in het leven geroepen om de vier niet-testlanden die in 2003 aan de World Cup in Zuid-Afrika deelnemen optimaal voor te bereiden.

Het ICC wil perse dat Nederland, Namibië, Canada en Kenia een goed figuur slaan op het wereldtoernooi, opdat over vier jaar nóg meer niet-testlanden kunnen deelnemen.

Woolmer is zeer enthousiast over zijn nieuwe functie, één van de interessantste uit zijn bijzondere loopbaan. "Het is mijn taak deze vier naties, waaronder Nederland, conditioneel, mentaal en technisch op een hoger niveau te krijgen voor de World Cup. Daarbij beschik ik over een budget van 200.000 dollar per land. Van dit bedrag worden gespecialiseerde coaches ingehuurd, die naast de nationale bondscoach Emerson Trotman opereren. Naar mijn mening is het essentieel dat Nederland driedaagse wedstrijden gaat spelen. Het meerdaagse cricket is de basis van alles, dan leer je het spel in alle facetten. Neem bijvoorbeeld Bas Zuiderent. Hij heeft een enorme voorsprong op de andere Nederlandse spelers, omdat hij met zijn club, het Engelse Sussex, deelneemt aan het meerdaagse cricket."

Eén van Woolmers andere aanbevelingen is een samenwerking tussen het Sport Science Institute van Kaapstad en de medische staf van NOC*NSF. Het Zuid-Afrikaanse medisch centrum is gespecialiseerd in cricketlichamen. NOC*NSF heeft weinig met cricketers te maken en kan het beste door de Zuid-Afrikanen geassisteerd worden.

Woolmer was overigens zeer te spreken over de infrastructuur van het Nederlandse cricket. Op dat gebied heeft Nederland een grote voorsprong op bijvoorbeeld Canada. "De deelname aan de World Cup is niet vrijblijvend, er moeten offers gebracht worden door het Nederlandse cricket. Tenminste, als jullie hier vooruit willen en eventueel de One Day International-status willen krijgen. De wereld verandert steeds. Het Nederlandse cricket kan niet achterblijven", aldus de gedreven cricketcoach Bob Woolmer.

In dat kader worden er in de lente toernooien georganiseerd in Zuid-Afrika en Namibië. Daarnaast is Nederland eervol uitgenodigd aan het Indiaanse knockout-toernooi van de ICC deel te nemen met verschillende testlanden.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 7 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.