De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 7 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Heerenveen pas in
slotfase veilig

Van onze sportcorrespondent

   
 

VEENDAM - Veendam mocht lange tijd hopen op bekersucces tegen de noordelijke broer Heerenveen. De druk werd echter te groot voor de Groningers, die pas in de slotfase zwichtten voor de stroef spelende Friezen, 0-2.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Tony Alberda is twee Heerenveen spelers te vlug af. (Foto: Fran\xe7ois Wieringa)
Veendam-Heerenveen is een pikant bekerduel. Reden: tussen beide clubs bestaat een samenwerkingsverband. De Veenkolonialen plukken van die samenwerking tot nu toe de meeste vruchten. Bij de eerstedivisionist zijn nogal wat spelers met een Heerenveen-verleden in dienst, terwijl de enige voormalige Veendam-voetballer bij Heerenveen, Arek Radomski, vanwege een schorsing ontbrak.

Heerenveen mocht dan de hele wedstrijd domineren, gelet op dat overwicht kwam daar te weinig gevaar uit. In de eerste helft moest Veendam-doelman Peter van der Vlag alleen gestrekt op een vrije trap van Marcus Allbäck. De beste poging van de thuisclub was een bekeken boogbal van Tony Alberda. Voor de rest kreeg keeper Hans Vonk weinig te doen.

Heerenveen-coach Foppe de Haan was niet tevreden over het optreden van zijn ploeg. In de rust veranderde hij vele posities in zijn team. Venema werd vervangen door debutant Lionel Lord, waardoor Holm rechtsachter ging spelen, Ebbinge naar het centrum van de defensie verhuisde, Edman linksachter ging spelen, Lurling het achter Allbäck in het centrum mocht proberen en Lord de vrije ruimte op de linkerflank moest bestrijken.

Die omzettingen hadden resultaat, maar de spanning duurde tot aan het eind van het duel. In de 79e minuut was het Lurling die op aangeven van Allbäck de score opende. De Friezen prutsten er vervolgens op los, maar nota bene Lord maakte aan alle onzekerheid een einde door 0-2 aan te tekenen na voorbereidend werk van Lurling. Daarmee was het bereiken van de achtste finales een feit. BV Veendam - SC Heerenveen 0-2 (0-0). 79. Lurling 0-1, 85. Lord 0-2. Scheidsrechter: Sterk. Toeschouwers: 6000. Gele kaart: Hendriksen (Veendam) Klompe (Heerenveen). Heerenveen geplaatst voor de achtste finales.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 7 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.