De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 7 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Basketballers Ricoh Astronauts tegen Polen ten onder in strijd om Saporta Cup
Aanval blijft
zorgenkind

Van onze basketbalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Ricoh Astronauts leed gisteren een gevoelig verlies in een wedstrijd voor de Saporta Cup. De landskampioen bleek op eigen terrein niet opgewassen tegen het Poolse Anwil Wloclawek en ging tenonder met 59-61. Het zal in de poule van zes bij de bovenste vier moeten eindigen om zich voor de volgende Europa Cupronde te plaatsen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 15kb)
Basketballer Chris 'Mighty Mouse' McGuthrie toont in het duel tegen het Poolse Anwil Wloclawek met 6 raak op 15 schot af en toe iets van zijn macht. (Foto: Anko Stoffels)
Dat ligt na slechts twee van de twaalf wedstrijden nog geheel binnen de mogelijkheden, maar dan zal er toch wat meer progressie moeten komen in het spel van de Amsterdammers. Met name de aanval is en blijft een zorgenkind. Het lijkt er af en toe op dat er net zo lang wordt rondgepasst en -gedribbeld tot Chris McGuthrie of Joe Spinks mis schieten. Dan gaat iedereen de rebound in en hoopt men er het beste van. Coach Ton Boot heeft terecht een blind vertrouwen in de twee Amerikanen, die zowel mentaal als qua werkethiek de kar trekken. Maar dat leidt er in de aanval toe dat de anderen gedegradeerd worden tot passieve toeschouwers die door deze tactiek min of meer worden 'kaltgesteld'. Als één van hen dan de bal krijgt in kansrijke positie verstijft hij en mist, waardoor hij in de volgende aanval weer wordt overgeslagen.

Nu hoeft dat geen probleem te zijn, zolang McGuthrie en Spinks een goede dag hebben. Maar gisteren was dit bepaald niet het geval. De 'Mighty Mouse' toonde met 6 op 15 schot af en toe nog iets van zijn macht, hij kwam daarmee tot 21 punten, maar Spinks schoot een ontluisterende 5 op 19, waarmee hij 15 punten bij elkaar sprokkelde.

Bij Boot betekent dit in deze fase van het seizoen nog niets. Hij bouwt zijn ploeg op vanuit de verdediging. De aanval komt later pas aan de beurt. En de Amsterdamse defensie was gisteren bij vlagen fenomenaal. Alleen daardoor, en door de fanatieke rebounding, leek het vlak voor tijd een beslissende voorsprong te nemen van 7 punten. Maar een aantal denkfouten van de thuisclub in de aanval gaf de Polen de kans om terug te komen. Dat werd in de hand gewerkt doordat Boot in de laatste minuten volhardde in het spelen met een kleine line up. Daardoor werden enkele cruciale rebounds gemist die de doorslag hadden kunnen geven.

Toen de bezoekers vervolgens ook nog hun vrije worpen gingen benutten, die ze gedurende de hele wedstrijd hadden gemist, was het gedaan. Wloclawek werd voorgegaan door Skele en O'Bannon die met 19 en 10 punten als enigen in de dubbele cijfers kwamen. Astronauts zal nu toch weer wat huzarenstukjes moeten uithalen om deze onverwachte nederlaag teniet te doen. Maar de mannen van Boot hebben voor hetere vuren gestaan.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 7 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.