De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 7 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Greenspan stuwt Dow
   
 

NEW YORK - Het was wederom Alan Greenspan die de koersen op Wall Street deed stijgen. Met het besluit om de rente met 0,5 procentpunt te verlagen, zorgde de lengendarische president van de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken in de VS, gisteren voor een behoorlijke impuls op de Amerikaanse effectenbeurzen.

De Dow Jones Industrials-index sloot uiteindelijk 150,09 punten (oftewel 1,6%) hoger op 9591,12. De Nasdaq steeg met 41,44 punten (2,3%) naar 1835,09.

Microsoft won $1,51 op $64,78. Dit ondanks dat het schikkingsvoorstel van de Amerikaanse ministerie van Justitie in de antitrustzaak tegen de softwaregigant lijkt te stranden. Negen van de achttien Amerikaanse staten die bij het proces betrokken zijn, hebben zich namelijk tegen de voorgestelde schikking verklaard.

In de technologiesector was gisteren eveneens opvallend dat de familie Hewlett zich uitsprak tegen de overname van computerfabrikant Compaq door branchegenoot Hewlett-Packard. De familie Hewlett, die een belang van circa 5% heeft in Hewlett-Packard, vindt dat het concern zonder Compaq beter af is.

Blijkbaar zijn beleggers dit met de familie Hewlett eens. Het aandeel Hewlett-Packard dikte namelijk $2,92 aan op $19,81, terwijl Compaq $0,49 liet liggen op $8,50. Overigens heeft bestuursvoorzitter Carly Fiorina van Hewlett-Packard haar lot verbonden aan de megafusie.

Cisco Systems, dat maandag iets beter dan verwachte kwartaalcijfers bekendmaakte, werd hier gisteren voor beloond. De netwerkgigant van bestuursvoorzitter John Chambers boekte een koerswinst van $0,57 op $18,47. Branchegenoot Nortel profiteerde eveneens met een plus van $0,54 op $6,80. Juniper Networks werd echter $0,15 teruggezet op $22,43.

Eastman Kodak kreeg een verkoopadvies van zakenbank Merrill Lynch om de oren. Onder invloed van de algehele euforie op Wall Street over het verlagen van de Amerikaanse rente steeg de camera- en filmproducent desondanks $0,32 op $26,35.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 7 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.