De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 6 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Miltvuurhysterie in Europa kost post al miljoenen

Van onze verslaggevers

   
 

HOOFDDORP - De miltvuurhysterie in Europa kost TNT Postgroep (TPG) handenvol geld. Voor miljoenen is inmiddels op de diverse vliegvelden, vanwaar het bedrijf zijn expresse-stukken verstuurt, scanapparatuur geïnstalleerd die verdachte pakjes moet herkennen.

Daarnaast is 'voor een paar ton' aan handschoenen, mondkapjes en andere veiligheidsmiddelen aan het personeel uitgereikt. Dat zei Peter Bakker, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van TPG, gisteren bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Tot nu toe zijn er zestig 'verdachte' pakjes door TPG onderzocht. Gelukkig bleek geen van hen volgens Bakker de gevreesde miltvuurbacterie te bevatten. Het poeder dat werd aangetroffen was volgens hem onschuldig en het werk van malloten die dachten grappig te zijn.

Wel zorgde het onderzoeken van de verdachte pakjes voor de nodige overlast. Afdelingen moesten tijdelijk worden gesloten en sorteerapparatuur kon gedurende een aantal uren niet worden gebruikt. Naast de overlast voor TPG zelf, berokkende vooral het feit dat de poststukken niet tijdig konden worden bezorgt het concern de meeste schade.

Onderzoeksinstituut ID-Lelystad kreeg de afgelopen drie dagen 36 pakketjes binnen voor onderzoek op sporen van de antraxbacterie. In totaal zijn er tot en met gisteren 569 pakketjes voor onderzoek aangeboden bij het instituut.

De Amsterdamse politierechter veroordeelde gisteren twee ex-medewerkers van kabelbedrijf UPC tot een werkstraf van 60 uur en één maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Het duo had op dinsdag 16 oktober een brief met melkpoeder op het bureau van hun chef gelegd.

De gisteren opgelegde straf is aanzienlijk lager dan de twee maanden gevangenisstraf waarvan één voorwaardelijk die een 35-jarige Rotterdammer twee weken geleden kreeg opgelegd.

Zie verder De Financiële Telegraaf



 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 6 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.