De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 5 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Jack de Gier valt
met deur in huis

   
 

UTRECHT - Hij noemde het zelf een snelle binnenkomer na een hectische week. Jack de Gier speelde gistermiddag nog maar 56 seconden voor FC Twente, toen hij met een strakke schuiver al doel trof tegen FC Utrecht. Dat de van Dunfermline overgekomen spits een welkome versterking is voor de voorste lijn van FC Twente, werd daarmee al snel duidelijk. Maar 'El Salvador' van Enschede is wat teveel van het goede. "Bij Twente weten ze ook wel, dat ik er dit seizoen geen 20 inprik. Ik moet gaan fungeren als aanspeelpunt en hoop dan af en toe een goaltje mee te pikken." De eerste klap was in de Galgenwaard uiteindelijk geen daalder waard. Dirk Kuyt zorgde er met een knappe volley voor, dat FC Utrecht ook in het 19e thuisduel ongeslagen bleef: 1-1.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Jack de Gier ..goal na 56 seconden.. (Foto: FotoPersBuro Frans Paalman)
Een uitslag waar beide partijen wel mee konden leven. "Met de resultaten van de afgelopen week geeft deze vertoning perspectief voor de toekomst. Al moeten het nu een keer drie punten worden in plaats van één", besefte John van 't Schip dat de remise weinig zoden aan de dijk zette voor het onderin bungelende FC Twente.

De trainer heeft in ieder geval alvast wat lekken boven water gekregen. Nu moet hij defensief nog een oplossing bedenken voor de zwakke linkerflank, waar Polak en de verdedigend uiterst kwetsbare Van der Laan makkelijk overlopen worden.

FC Utrecht had in geval van een vijfde opeenvolgende thuiszege zelfs naar de vijfde plek opgestoomd. Maar de ploeg kreeg door de snelle achterstand een tik en had ook de vermoeidheid van de afgelopen weken kennelijk in de benen zitten. Het kon de eerste helft ondanks een schijnbaar overwicht niets forceren. "Het was een moeizame wedstrijd. Na rust wilden we de bal sneller rond laten gaan, maar heel veel spelers kampen duidelijk met hun vorm", aldus Frans Adelaar.

Het slordige Utrecht startte lang niet zo agressief als anders. Sterker, het was FC Twente dat wat dat betreft de toon aangaf. "Verder speelden ze slimmer dan wij. We mogen blij zijn met het punt", zei doelman Wapenaar.

Utrecht mag zich gelukkig prijzen, dat het dan nog een man in de ploeg heeft als Stijn Vreven. De Belg stookt het vuurtje op als dat nodig is. Het zou voor de Nederlandse competitie een zegen zijn als elke ploeg zo'n vuurvreter in de gelederen had. Door op het randje te spelen steekt hij een wedstrijd in brand. Dat gebeurde gisteren ook. Omdat bij Twente Grujic, Pothuizen, Van der Leegte van Van der Doelen zich aan hem gingen irriteren, namen deze Tukkers hun eigen ploeg met messcherp spel ook nog eens op sleeptouw.

Daardoor ontspon zich een duel, dat kwalitatief niet geweldig was, maar door de passie het aanzien meer dan waard was. Wapenaar: "In de Premiership en Serie A wordt ook lang niet altijd top gespeeld. Daar zie je ook veel van dit soort wedstrijden. Wij mogen blij zijn dat dit in Nederland nog gebeurt."

Zelfs PSV zou een type als Stijn Vreven wel kunnen gebruiken. Eén zo'n man kan medespelers over een drempel halen. Gisteren nam invaller Heubach hem enorm te grazen, maar de Belg was na dat incident alleen maar boos omdat hij liggend buiten de lijnen meteen gewisseld bleek te zijn. "Ik heb een snee van tien centimeter in mijn knie. Maar ik ben er de speler niet naar om daar wat van te zeggen. Dit soort dingen gebeurt nu eenmaal als je profvoetballer bent."

De karakterback slingerde ook gisteren zijn team weer aan. "Dat is mijn taak en mijn plicht. Als de tegenstander zich daaraan optrekt, is dat geen probleem. Ik vond het aan onze kant veel te slap. En om goed te spelen heeft Utrecht juist felheid nodig."

Helemaal goed kwam het niet in de uitvoering. "Maar amai, de wedstrijd werd natuurlijk wel een beetje butsiger", vond de rechtsback. De 1-1 van Dirk Kuyt was niettemin dik verdiend voor het na rust fel aandringende FC Utrecht.

FC Utrecht - FC Twente 1-1 (0-1). 1. De Gier 0-1, 69. Kuyt 1-1. Scheidsrechter: Van Hulten. Toeschouwers: 11.000. Gele kaart: Bosschaart (FC Utrecht), Heubach, Polak (FC Twente).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 5 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.