De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 5 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Tom Cruise vraagt Penelope
op zijn knieën ten huwelijk

   
 

AMSTERDAM - Op zijn knieën heeft filmster TOM CRUISE de beeldschone Spaanse actrice Penelope Cruz ten huwelijk gevraagd. Begin volgend jaar zullen Penelope en Tom elkaar het ja-woord geven. Cruise deed zijn aanzoek tijdens een romantisch diner in zijn huis in Beverly Hills waar hij al enige weken samenwoont met Penelope. Een insider zei: "Er werd niet veel bij gezegd. Penelope zei 'ja' en dat was het." Ze was wel overrompeld.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
TOM CRUISE en PENELOPE CRUZ willen zo snel mogelijk trouwen. Penelope verlangt naar een echt gezin. (Foto: REUTERS)
De 39-jarige Tom heeft al kennis gemaakt met de ouders van Penelope. Hij vroeg haar vader Eduardo Sanchez ook officieel om de hand van zijn dochter. Penelope's moeder Encarna, die gescheiden is van de vader van de actrice, geeft het huwelijk ook haar zegen. "Als mijn dochter gelukkig is, ben ik het ook", zei ze.

Snel trouwen

"Tom", aldus een insider, "wil nu zo snel mogelijk trouwen. Hij is er ook een meester in om het verleden achter hem te laten. En degenen die nu zeggen dat hij veel te snel trouwt na zo'n recente scheiding, moeten maar denken dat Cruise drie maanden na zijn scheiding van zijn ex-vrouw Mimi Rogers in het huwelijk trad met Nicole Kidman."

Penelope's familie zegt dat de actrice verlangt naar een echt gezin. Tom en Penelope hebben hun romance zo lang mogelijk geheim gehouden in het belang van de twee geadopteerde kinderen van Cruise en Kidman, de achtjarige Isabella en de zesjarige Connor.

Kidman en Cruise onderhandelen nog steeds over hun scheiding. Cruise doet er alles aan zijn vermogen van zo'n zevenhonderd miljoen gulden te beschermen.

Nu deze strijd om de miljoenen zijn hoogtepunt nadert, komen ook meer details naar buiten over deze huwelijksbreuk. Zo zou Nicole, toen Tom haar vertelde haar te verlaten, hem aangevallen en geslagen hebben. Het was de dag voordat Tom Cruise, na een huwelijk van tien jaar, hun huis in Beverly Hills verliet. Ze scheurde zijn overhemd en sloeg er op los.

De 34-jarige Kidman ontplofte nadat Cruise haar zei: "Ik hou van je, maar ik ben niet meer verliefd op je." Om de zaak nog erger te maken, voegde hij eraan toe dat hij sterke gevoelens had voor de Spaanse actrice Penelope Cruz, zijn co-ster in de komende film VANILLA SKY.

Een goede bron, die Cruise van nabij kent, zei: "Nadat Tom Nicole had verteld dat hij niet langer verliefd op haar was en geïnteresseerd was in een andere vrouw was dat meer dan Nicole kon verdragen."

Al enige weken werd Nicole gekweld door jaloerse gevoelens. Zij had al geruchten gehoord dat Cruz en Cruise bij de opnamen van Vanilla Sky een hechte band met elkaar hadden gekregen. Cruise had dit altijd ontkend. Nu bleek Kidman gelijk te hebben.

De bom barstte op het moment dat Cruise en Kidman bezig waren hun kinderen Isabella en Connor in bad te doen. Kidman confronteerde Tom in de badkamer plotseling met hun huwelijkssituatie. Hoewel Cruises advocaat blijft zeggen dat Cruise geen relatie had met Cruz voor hij zijn scheidingsaanvraag indiende, gaf Cruise toe een affaire met Cruz te zijn begonnen tijdens de filmopnamen.

De ruzie tussen hem en Nicole laaide zo hoog op in de badkamer, dat Cruise naar een andere kamer stormde. Hij zei: "Ik wil geen ruzie met de kinderen erbij." Kidman was het daarmee eens. In de kamer schreeuwde Kidman toen naar Cruise: "Ik zal je te pakken nemen voor de helft van al je bezittingen!" De Top Gun-ster vuurde terug: "Is dat wat jij wilt, Nicole? Wil je een scheiding? Als je dat wilt, dan zal dat gebeuren!"

Hysterisch

Kidman verloor toen haar zelfbeheersing en viel Cruise met haar vuisten en nagels aan. Ze trok zijn overhemd stuk en scheurde het. Cruise werd niet gewelddadig. Hij probeerde de hysterisch huilende Nicole te kalmeren, maar deze ruzie was de laatste druppel en de volgende ochtend - het was de vierde februari - verliet hij hun huis. De dag erna reageerde de wereld geschokt op het onverwachte nieuws over hun scheiding.

Na de aankondiging daarvan had het paar pas op 12 september weer contact met elkaar. Het was de dag na de tragedie in New York. Het paar had met elkaar afgesproken in het Bell Air Hotel in Beverly Hills voor een geheime bespreking onder vier ogen.

Cruise en Kidman realiseerden zich hoe klein en eigenlijk ook onbelangrijk hun problemen waren met wat zich de dag ervoor had afgespeeld. Op een zeker moment legde Cruise zelfs zijn hand op Nicole's rug om haar op haar gemak te stellen.

"Het was ongelooflijk te zien hoe zorgzaam hij daar nu toch weer voor haar was", aldus een insider. "Ze willen hun meningsverschillen vooral voor hun kinderen zo goed mogelijk oplossen." Kidman en Cruise zouden dan ook geen problemen hebben over de toekomst en zorg voor hun kinderen.

Wel werkt men achter de schermen nog altijd hard voor een goede financiële regeling. Cruise wil dat er haast mee wordt gemaakt. Hij wil zo snel als dat mogelijk is met Penelope trouwen!




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 5 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.