De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 1 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Tussen hoop en vrees

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Op Wall Street lieten de aandelenkoersen gisteren een grillig verloop zien. Na een aanvankelijk hogere opening leverden de toonaangevende aandelenindices hun winsten toch weer voor een groot deel in.

De Dow Jones eindigde uiteindelijk met een verlies van 46,84 punten (0,5%) op 9075,14. Tussentijds bewoog de belangrijkste Amerikaanse beursbarometer zich tussen een laagste punt van 9064 en een hoogste punt van 9223 punten. De technologiezware Nasdaq Composite ging de dag uit met een plus van 22,80 punten (1,4%) op 1690,21, na een tussentijds dieptepunt op 1677 en een hoogtepunt op 1721.

Grote boosdoener binnen de Dow was Eastman Kodak. Dinsdag moest het aandeel al 7% terug nadat kredietbeoordelaar Moody's haar rating voor de langlopende schulden van het concern neerwaarts bijstelde. Gisteren kwam er nog eens een daling van 8% bij, hetgeen de Dow Jones-index als geheel flink onder druk zette.

Op de schermenbeurs Nasdaq stonden de halfgeleiderfondsen in de belangstelling. Onderzoeksbureau Dataquest maakte gisteren bekend voor dit jaar weliswaar een daling te verwachten van de wereldwijde halfgeleideromzet van 35%, maar het jaar daarop zou licht herstel optreden. Beleggers leken er alle vertrouwen in te hebben. Dataquest verwacht een omzettoename voor de sector van 3% in 2002 en van 'een normale' 30% in 2003.

De aandelen van softwarefabrikanten profiteerden van uitspraken van de financieel directeur van Peoplesoft, die een eerder dit jaar uitgesproken winstverwachting herhaalde. Peoplesoft zelf mocht $2,08 bijschrijven op $29,77, branchegenoot Oracle $0,06 op $13,56.

Telecombedrijf Qwest kreeg flinke klappen. Het aandeel moest 19% terug tot $12,95 nadat de KPN-partner een verlies bekendmaakte over het derde kwartaal van dit boekjaar. Analisten hadden een winst verwacht. De tegenvaller leidde tot een stroom van neerwaartse bijstellingen van analistenadviezen, van onder meer Goldman Sachs.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 1 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.