De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  FC Twente krijgt lesje in effectiviteit
   
 

ZÜRICH - FC Twente heeft een lesje in effectiviteit gekregen. In het Hardturm-stadion, met 5500 toeschouwers waaronder 1600 uit Twente matig gevuld, benutte Grasshoppers de kansen wél. Terwijl FC Twente alleen uit een mooie vrije trap van Polak tegenscoorde, 4-1. Voor FC Twente wordt het een vrijwel onmogelijk opgave om thuis de schade te herstellen in de tweede ronde van de UEFA Cup, want Twente heeft geen Nunez in zijn gelederen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Denis Hulshoff geeft tegenstander Ippoliti weinig ruimte. Niettemin won Grasshopper ruim: 4-1. (Foto: AP)
De topscorer van landskampioen Grasshoppers scoorde drie keer, waarvan de laatste op fenomenale wijze uit een vrije trap.Hij bereidde de vierde voor.

Grasshoppers en FC Twente maken in de competitie moeilijke tijden door. De landskampioen verloor drie van de vier laatste competitiewedstrijden waardoor trainer-coach Hans-Peter Zaugg van de rijkste club van Zwitserland tegen FC Twente een aantal verrassende wissels doorvoerde. Zo liet hij de Zwitserse international en grote vedette Stephane Chapuisat buiten de basis en speelde Hodel ook al niet. John van 't Schip, de trainer-coach van FC Twente, nam na het matig presteren tegen De Graafschap ook maatregelen en wijzigde zijn elftal op liefst vijf plaatsen. Zo stonden Pothuizen, Van der Paar, Van der Doelen, Booth en Kollmann buiten de basis, al mochten de laatste twee later alsnog invallen voor Houwing en De Witte.

Het hielp allemaal weinig. De 4-1 tik kwam in het Twente-kamp hard aan. Grasshoppers is zeker geen wonderploeg en de supporters hadden er blijkbaar ook weinig vertrouwen in, maar voor een Richard Nunez, de Uruguayaanse international komen de mensen naar het stadion. . Hij heeft meer in zijn voeten dan alle andere Grasshoppers samen. Twente was na zijn afgekeurde goal (zesde minuut) gewaarschuwd en liet toen zelfs redelijk voetbal zien. Thijs Houwing kopte echter niet strak genoeg in waardoor Huber kon verwerken en na achttien minuten was Houwing ook al niet scherp genoeg op een strakke voorzet van Cairo, die op rechts eveneens in de basis mocht starten.

Trainer John van 't Schip gokte op z'n jongste lijn, het pakte niet goed uit. Toen FC Twente verzuimde de kansen te benutten, sloeg Grasshoppers toe.

Via Nunez, die tussen de 29e en 34e minuut profiteerde van geklungel in de Tukkerse defensie: 2-0.

Na een klein uur was de wedstrijd helemaal gespeeld. Weer was er een hoofdrol voor Nunez weggelegd. Met buitenkant voetje werd iedereen bij FC Twente het bos ingestuurd en de goed anticiperende Petric schoof de bal onder de uitkomende Boschker door, 3-0. Drie doelpunten uit vier mogelijkheden. Wat een rendement!

Even deed Twente nog wat terug uit een mooie vrije trap van Sjaak Polak, 3-1. Maar Nunez liet vlak voor tijd zien dat hij dat ook beheerst: 4-1. Over en sluiten. "Dat is het verschil. Wij krijgen drie kansen voor rust en benutten er geen een. Grasshoppers wel. En achterin geven we veel te makkelijk de doelpunten weg. Met 4-1 is het over. Er moet een wonder gebeuren willen we het nog redden", zei John van 't Schip.

Grasshopper Zürich (Zwi) - FC Twente (Ned) 4-1 (2-0). 29. Nunez 1-0, 34. Nunez 2-0, 57. Petric 3-0, 68. Polak 3-1, 90. Nunez 4-1. Scheidsrechter: Kasnaferis (Gri). Toeschouwers: 5500. Gele kaart: Nunez (Grasshopper), Van der Leegte (FC Twente).Grasshopper Zürich: Huber; Castillo, Smiljanic en Jaggy; Spycher (81. Diop), Tararache, Gerber, Mwaruwari, Nunez en Ippoliti; Petric (72. Morales).FC Twente: Boschker; Hulshoff, Grujic, El Brazi en Polak; Van der Laan, Ten Hag en Van der Leegte; Cairo, Houwing (69. Kollmann) en De Witte (46. Booth).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.