De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Daviscup-team op jacht naar revanche
   
 

AMSTERDAM - Raemon Sluiter mag zijn abrupt afgebroken optreden tegen Arnaud Clément van 8 tot 10 februari 2002 proberen goed te maken. De Rotterdamse tennisprof moest in het openingsduel in de halve finale van de Daviscup tegen Frankrijk, eind september, in de derde set geblesseerd afhaken, waarna de Fransen in het treurende Ahoy' Rotterdam doorstootten naar 3-0 en de finaleplaats (tegen en in Australië) veilig stelden. In de eerste ronde van de Daviscup 2002 staan de beide landen opnieuw tegenover elkaar. Alleen is het dit keer in Frankrijk en mag captain Guy Forget in overleg met zijn team de baansoort en plaats van handeling bepalen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 27kb)
Raemon Sluiter mag zijn abrupt afgebroken optreden tegen Arnaud Clément van 8 tot 10 februari 2002 proberen goed te maken. (Foto: ANP)
Een kans op revanche dus voor captain Tjerk Bogtstra en zijn mannen, heel snel na de ontluisterende nederlaag in eigen huis. Voor de derde keer in vier jaar staan de ploegen tegenover elkaar. In totaal betreft het de negende ontmoeting en de statistieken liegen niet over de kracht van het Franse tennis: 8-0. De hoogste tijd voor Bogtstra en co om die hatelijke nul eindelijk een keer weg te werken, maar dat is gemakkelijker opgeschreven dan uitgevoerd. "Het wordt zwaar, maar vertel mij wat een goede loting zou zijn geweest. Frankrijk heeft het voordeel, dat het niet te ver weg is en dat wij op een behoorlijke groep supporters kunnen rekenen. Als het uit naar Australië of Brazilië was geweest, had dat heel anders gelegen", aldus Bogstra, die zijn tweede jaar als captain in gaat.

Oranje behoorde ondanks de halve finale niet tot de acht geplaatste landen. Daarvoor tellen de resultaten van de afgelopen vier jaar mee en de individuele posities op de wereldranglijst van de spelers. De Fransen draaien al decennia op een hoger niveau in de Daviscup. Bogtstra: "Frankrijk leeft ook in de wetenschap, dat het voor hun eveneens een zware kluif wordt. Ik mag wel zeggen, dat zij eind september toch met enig fortuin de eindstirjd hebben bereikt.

Ik ga er vanuit, dat wij in februari binnen spelen. Hopelijk kan ik dan weer beschikken over Richard Krajicek, maar voor Forget geldt, dat hij Sébastien Grosjean dan kan opstellen. Voor de rest zal er niet veel veranderen. Alleen moet de uitslag worden omgekeerd."

Bij een eventuele overwinning stuit het Levob Daviscup-team in de kwartfinales op de winnaar van het duel Tsjechië-Brazilië.

Zürich. Loting Daviscup 2002, wereldgroep eerste ronde:

Frankrijk-Nederland, Tsjechië-Brazilië, Spanje-Marokko, Verenigde Staten-Slowakije, Rusland-Zwitserland, Groot-Brittannië-Zweden, Kroatië-Duitsland, Argentinië-Australië.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.