De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Bush voor het eerst
na aanslag in buitenland

Van onze correspondent

   
 

PEKING - De Amerikaanse president George W. Bush is gisteren aangekomen in de streng bewaakte Chinese stad Shanghai voor een bezoek aan het forum voor economische samenwerking van landen rond de Stille Oceaan (APEC). Het is de eerste overzeese missie van Bush sinds de terreuraanslagen op de Verenigde Staten op 11 september en is onder meer bedoeld om ondersteuning te krijgen voor zijn oorlog tegen het terrorisme. "Het is belangrijk om te gaan, niet alleen om te praten over de economie maar om de gesprekken over de oorlog tegen het terrorisme voort te zetten", zei de president.

Na de aankomst op het spiksplinternieuwe vliegveld van Shanghai vertrok zijn escorte door half lege straten van de zwaarbewaakte stad waar al weken het thema van veiligheid de gesprekken beheerst. De bruisende en economisch ver ontwikkelde stad heeft zich tot in het uiterste voorbereid om ervoor te zorgen dat er geen ongeregeldheden gebeuren.

Ongeveer 10.000 politieagenten zijn gemobiliseerd, speurhonden zijn ingezet op zoek naar eventuele bommen. Diverse busdiensten zijn stopgezet en metrostations in de nabijheid van de conferentiezalen zijn gesloten. Staatsbedrijven hebben verplicht een aantal dagen vrij gekregen en bewoners van de stad wordt afgeraden de stad in te gaan.

Het is de grootste internationale bijeenkomst sinds de aanslagen op de VS. Naast Bush nemen de politieke leiders van de 21 lidstaten, waaronder de Russische president Vladimir Putin en de Japanse premier Junichiro Koizumi, deel. Voorafgaand aan de ontmoeting van topleiders dit weekeinde heeft Bush vandaag zijn eerste gesprek met de Chinese president Jiang Zemin.

Ter voorbereiding van de ontmoeting van de topleiders van de 21 lidstaten van de APEC, dit weekeinde, werd gisteren een beginverklaring door de ministers afgerond over de strijd tegen het terrorisme. Daarin werd onder meer bekend dat de aanslagen een gevaar betekende voor de vooruitgang van de wereldeconomie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.