[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

De Graafschap vecht zich terug tegen NAC

Van onze sportcorrespondent

DOETINCHEM - In een fantastische wedstrijd is De Graafschap er gisteravond tegen NAC in geslaagd een 0-2 achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning. NAC leek aanvankelijk op een eenvoudige zege af te steven, maar de rode kaart voor Petö in de 67e minuut bij een 1-2 stand betekende de ommekeer.

Het zag er allemaal zo mooi uit voor NAC toen Christiano in de negentiende minuut met de hak een schot van Earnest Stewart in het doel deed belanden: 0-1. Amper een minuut later gaf de opkomende Fränkel laag voor, maar Dennis Schulp schoot over. Net zoals Peter van Vossen in de openingsfase al een enorme kans voor De Graafschap had laten liggen.

NAC sprong beter met de kansen om, want in de 25e minuut was het al 0-2 toen Cristiano terugkopte op Hersi, waarna de laatste onhoudbaar inschoot. De Graafschap liet het daar echter niet bij zitten en de aansluitingstreffer van John van den Brom, weer een minuut later, kwam dan ook als geroepen.

Ook na rust ging De Graafschap door waarmee het voor rust was gestopt: kansen creëren. Was het eerst nog Gabor Babos die redding kon brengen op een kopbal van Schulp, toen Martijn Meerdink in de 68e minuut mocht aanleggen vanaf elf meter moest de Hongaarse doelman ook het antwoord schuldig blijven: 2-2.

NAC moest verder met tien man (Petö maakte hands) en zag de schade nog verder oplopen. Opnieuw Meerdink en Rody Turpijn tekenden voor de 4-2 eindstand.

De club met de laagste begroting van het betaalde voetbal gaat aandelen uitgeven. Stormvogels Telstar heeft de intentie 20.000 aandelen à 660 gulden onder sponsors te verkopen.

China staat op het punt zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor het WK voetbal. De ploeg van Bora Milutanovic won in het kwalificatietoernooi van de Aziatische zone met 1-0 van Verenigde Arabische Emiraten.

De Graafschap-NAC 4-2 (1-2). 19. Stewart 0-1, 26. Hersi 0-2, 27. Van den Brom 1-2, 72. Meerdink 2-2 (strafschop), 83. Meerdink 3-2, 89. Turpijn 4-2. Toeschouwers: 11.000. Scheidsrechter: Van Hulten. Rood: Petö (71. NAC). Gele kaarten: Petö en Stewart (NAC), Meerdink (De Graafschap).

Karakteristieken eerste divisie:

Cambuur Leeuwarden - TOP Oss 4-0 (2-0). 10. Derksen 1-0, 33. Van Dijk 2-0, 65. De Vries 3-0, 90. Van der Heide 4-0. Gele kaart: Mike Eveleens, Kas (TOP Oss).

Haarlem - Emmen 1-1 (1-0). 42. Douglas 1-0, 73. Weerman 1-1. Gele kaart: Mulders, Longuet (Haarlem), Ahannach, Broers (Emmen).

VVV - Eindhoven 7-2 (2-1). 4. Evers 1-0, 9. Taihuttu 1-1, 28. Snip 2-1, 61. Hofstede 3-1, 63. Hofstede 4-1, 74. Seijkens 5-1, Timmermans 6-1, 88. Taihuttu 6-2, 90. Evers 7-2. Gele kaart: Kool (VVV), Meurs (Eindhoven).

RBC Roosendaal - Helmond Sport 1-1 (0-0). 85. Vos 1-0, 90. Henar 1-1. Rode kaart: 65. Hobbelen (Helmond Sport) 2 x geel. Gele kaart: Viedma (RBC), Schaap, Voigt (Helmond Sport).

Dordrecht '90 - FC Zwolle 1-1 (0-0). 85. Richard Roelofsen 0-1, 87. Sandvliet 1-1. Gele kaart: Van Dalen (Dordrecht), Schol (FC Zwolle).