De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 september 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ecclestone wijkt
niet voor terreur

door Coo Dijkman

   
 

INDIANAPOLIS - Het dagelijkse leven in de Verenigde Staten, en dus ook de sportieve variant daarvan, is na die rampzalige 11e septemberdag weer op gang gekomen. 'Back to business', drukte president Bush zijn getroffen landgenoten op het hart. De profs van de Amerikaanse honkbalcompetitie doen dan ook weer hun werk, evenals de dikbetaalde American Footballers, terwijl op de Indianapolis Motor Speedway alles in stelling wordt gebracht voor de Formule 1 Grand Prix van Amerika.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Bernie Ecclestone (Foto: EPA)
Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft niet willen wijken voor terreur, al borrelden er eerder geluiden uit het rennerskwartier op om de race maar af te zeggen. Of zoals Jaguars sportbaas Niki Lauda meende: "Persoonlijk zou ik niet zijn gegaan, maar dat heb ik niet te beslissen. We hebben contractuele verplichtingen tegenover Indianapolis. Ik ben echter niet de baas in de ring, ik ben slechts de acrobaat..."

Bernie's circus is dus in de stad aangekomen van niet alleen de Pacers, de Indy 500 mijlsrace, maar ook de Indianapolis Star. Deze lokale krant voorziet alle artikelen over de terreuraanslagen en de gevolgen met het weinig opwekkend thema 'America prepares for war'. De Formule 1-karavaan heeft ook al ondervonden dat Amerika in staat van alertheid is gebracht en zich voorbereidt op oorlog. De vloot moest via Schiphol en Luxemburg worden overgevlogen, omdat die locaties de X-ray-apparatuur voor dergelijke omvangrijke vracht bezitten. Uiteindelijk is de overtocht vlot verlopen, dank zij de medewerking van de betrokken instanties. Op het circuit zullen de racefans eveneens merken dat de veiligheidsmaatregelen worden aangescherpt.

"De veiligheid van het publiek is onze eerste prioriteit", meende speedwaypresident Tony George, die de volledige medewerking van de autoriteiten in de staat Indiana heeft. De fans mogen slechts gelimiteerd koelboxen meenemen, alle handbagage zal bij de toegangspoorten worden gecontroleerd en monitoren worden bij de ingangen geplaatst. Daarnaast zijn allerlei maatregelen genomen, die aan het oog onttrokken worden, maar waarbij zowel federale, staats- als lokale politie betrokken zijn. "Ik weet zeker dat de fans zullen begrijpen dat we extra maatregelen met betrekking tot hun veiligheid hebben genomen. Dat zal enige oponthoud bij de ingangen geven. Daarom raad ik iedereen aan vroeg te komen", verklaarde George.

Maar het valt te betwijfelen of de Amerikaans Grand Prix evenveel toeschouwers als vorig jaar zal trekken. Toen kwamen zo'n 200.000 fans af op de eerste race op de beroemde en speciaal voor de Formule 1 verbouwde 'brickyard'. De hotels in Indianapolis hebben al veel afzeggingen gehad en dat de Amerikaanse vliegtuigindustrie momenteel lijdt onder de angst onder het publiek om te vliegen, is algemeen al bekend.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.