De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 28 september 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Van der Vaart wijst
Ajax wederom de weg

   
 

NICOSIA - Nadat Fred Grim en de lat Ajax in het eerste half uur behoedden voor een achterstand tegen Apollon Limassol, maakt Rafael van der Vaart (wie anders?) een einde aan alle onzekerheid omtrent het behalen van de tweede ronde van de UEFA Cup. Op aangeven van Nikos Machlas passeerde de middenvelder simpel doelman Sovronis Avgusti: 0-1. In de tweede helft brachten Zlatan Ibrahimovic en Wamberto de eindstand op 0-3. Met de 2-0 zege een week eerder in de Amsterdam ArenA bleek er voor Ajax dus geen vuiltje aan de lucht op Cyprus.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
Rafael van der Vaart
Alleen de twee onnodige gele kaarten voor Cristian Chivu en Hatem Trabelsi waren slordig. En ronduit tegenvallend was het afhaken van Ahmed Hossam met een hoofdwond. De Egyptenaar werd nog vóór de openingstreffer met dokter Piet Bon naar het ziekenhuis vervoerd. Een hersenschudding, constateerden de artsen.

Van der Vaart en Grim deden dus opnieuw van zich spreken. De goalie hield voor de vijfde achtereenvolgende wedstrijd zijn doel schoon. En Van der Vaart groeit als bepalende speler ook steeds meer uit tot een scorende speler. "Als ik zo doorga, word ik zelfs topscorer. Maar daar geloof ik niet echt in, hoor." De Heemskerker staat dit prille seizoen op vijf treffers. Vier in vijf competitiewedstrijden en gisteren scoorde hij dus z'n eerste in het vierde Europese treffen van Ajax. Zowaar een uitstekend gemiddelde, zeker voor een middenvelder. Als geen ander weet Van der Vaart met zijn diepgang te profiteren van de ruimte die de spitsen en Wamberto voor hem creëren.

De kleine Braziliaan stond gisteren weer achter de twee spitsen. Op de linkerflank moest Maxwell het karwei in zijn eentje klaren. Als spitsencombinatie toverde trainer Co Adriaanse het vijfde konijn van het seizoen uit de hoge hoed. Ibrahimovic begon op de bank en Hossam kreeg Machlas aan zijn zijde. Vanwege het snelle uitvallen van de Egyptenaar viel het duo nauwelijks te beoordelen.

Machlas liep de longen uit z'n lijf. Het leek wel of Machlas zich zo vlakbij huis in de kijker wilde spelen bij de Griekse topclubs. Het is een publiek geheim dat hij zich niet bepaald op z'n gemak voelt en niet het idee heeft dat trainer Co Adriaanse hem onvoorwaardelijk steunt.

Na 45 minuten bleef Machlas acter in de kleedkamer en werd hij vervangen door John O'Brien. Ibrahimovic kreeg Wamberto naast zich. Het zesde spitsenduo van het seizoen was tweemaal succesvol. Ibrahimovic kopte een voorzet van Wamberto in en de Braziliaan scoorde zelf van grote afstand: 3-0. De spelers deden wat Adriaanse van hen verwachtte. "Plaatsing voor de tweede ronde stond voorop. Voor experimenten is geen ruimte. Dit Ajax mag namelijk geen enkele tegenstander onderschatten."

Overigens verenigde Adriaanse op Cyprus het nuttige met het aangename. De oefenmeester blies gisteren de ochtendtraining af en dirigeerde z'n spelers bij 35 graden naar het zwembad. Zo kreeg de trip toch nog een ontspannend karakter.

Apollon Limassol (Cyp) - Ajax 0-3 (0-1). 35. Van der Vaart 0-1, 66. Ibrahimovic 0-2, 79. Wamberto 0-3. Scheidsrechter: Malcolm (NIe). Toeschouwers: 1.000. Gele kaart: Papakyriakou, Zubarev (Apollon), Chivu, Trabelsi (Ajax).

Apollon Limassol: Avgusti; Kais (67. Iosifidis) , Filoppu, Theofilou en Spolijaric; Pittas, Marangos, Melanarktitis en Kavazis; Zubarev (84. Panayiotou) en Papakyriakou (46. Miserdovski).

Ajax: Grim; Trabelsi, Chivu (69. Heitinga), Bergdolmo en Maxwell; Van der Meyde, Yakubu, Van der Vaart en Wamberto; Machlas (46. O'Brien) en Hossam (26. Ibrahimovic).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 28 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.