De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 27 september 2001  
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Nieuwsportaal
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Boavista, Real en
Panathinaikos bijna verder

   
 

Real Madrid heeft zich - net als Boavista - Boavista heeft maling aan gevestigde namen. De relatief onbekende Portugese kampioen verraste in poule B - na eerder niet te hebben verloren van Dynamo Kiev en Liverpool - nu weer door Borissia Dortmund aan de zegekar te binden. Na de 2-1 overwinning kan het elftal van Jaime Moreira Pacheco plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League nauwelijks meer ontgaan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Jari Litmanen schreeuwt het uit. (Foto: REUTERS)
In het Bessa-stadion in Oporto legden de Portugezen voor de rust de basis voor de overwinning. Nadat in de 12e minuut een doelpunt van Silva nog wegens buitenspel was geannuleerd, wist hij in de 23e minnut de score wel open te breken. Met een volley verschalkte hij Jens Lehmann. Erwin Sanchéz bepaalde de ruststand op 2-0. Na de hervatting kwam Dortmund terug in de wedstrijd nadat Marcio Amoroso doelman Ricardo omspeelde en de bal in het verlaten doel kon schuiven (2-1).

Ook in de andere wedstrijd in poule B, Liverpool-Dynamo Kiev, werd een doelpunt afgekeurd voordat de 1-0 op het scorebord kwam. En net als in Portugal was op Anfield Road de maker van de geannuleerde goal, Jari Litmanen, even later de gevierde man. De Fin reageerde alert toen Jamie Carragher de bal uit een vrije trap tegen de dwarsligger schoot. Via diezelfde lat schoot de ex-Ajacied binnen (1-0).

zo goed als zeker geplaatst voor deel twee van de Champions League. De Madrilenen hielden Anderlecht de eerste helft in een wurggreep, maar kwamen door een treffer van Dindane verrassend op achterstand. Na rust stelden de Koninklijken via Celades, Raúl Gonzáles en Santiago Solari resoluut orde op zaken (4-1).

De ploeg van Aime Anthuenis werd in de stand in poule A voorbijgestreefd door AS Roma. Daar zag het lang niet naar uit. De Romeinen liepen in Stadio Olimpico tegen Lokomotiv Moskou verrassend tegen een achterstand aan door een doelpunt van Obradovic. Een eigen doelpunt van Chugainov (1-1) kantelde de wedstrijd. Totti bezorgde de thuisclub het volle pond (2-1).

In poule C moet Arsenal vrezen voor uitschakeling. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kijken The Gunners tegen een achterstand van drie punten op Mallorca aan, dat de tweede plaats bezet. Tegen Panathinaikos ontspon zich een leuk duel. Beide ploegen speelden, gezien hun offensieve opstellingen, voor de volle winst. Panathinaikos slaagde door een goal van Karagounis in die opzet en voegde drie punten aan het totaal toe (2-1). De Grieken kunnen met negen punten in het rijtje van Real Madrid en Boavista worden geschaard en zijn waarschijnlijk ook in de volgende ronde van de Champions League te bewonderen.Schalke'04 is dat zo goed als zeker niet. De championsleaguedebutant liep ook in zijn derde wedstrijd tegen een nederlaag aan. De club van Huub Stevens werd in de Arena Auf Schalke geconfronteerd met het Spaanse countervoetbal. Via onder anderen Jorge Böhme, Tomasz Waldoch en de Nederlander Niels Oude-Kamphuis kreeg de thuisploeg voor de rust de beste kansen, maar invaller doelman Roa hield zijn doel wonderwel schoon. De tweede helft kregen de Duitsers het deksel op de neus. Samuel Eto'o dook op voor Oliver Reck en schoot Schalke naar een nederlaag (0-1).

Poule A: Real Madrid (Spa)-Anderlecht (Bel) 4-1 (0-1). 33. Dindane 0-1, 49. Celades 1-1, 51. Raúl González 2-1, 68. Raúl González 3-1, 79. Solari 4-1. Scheidsrechter Hauge (Noo).

AS Roma (Ita)-Lokomotiv Moskou (Rus) 2-1 (0-0). 59. Obradovic 0-1, 69. Chugainov 1-1 (e.d.), 79. Totti 2-1. Scheidsrechter Strampe (Dui).

Poule B: Boavista (Por)-Borussia Dortmund (Dui) 2-1 (2-0). 23. Silva 1-0, 39. Sanchéz 2-0, 76. Amaroso 2-1. Scheidsrechter Pedersen (Noo).

Liverpool (Eng)-Dynamo Kiev (Oek) 1-0 (1-0). 23. Litmanen 1-0. Scheidsrechter Collina (Ita).

Poule C: Panathinaikos (Gri)-Arsenal (Eng) 1-0 (1-0). 25. Karagounis 1-0. Scheidsrechter Melo Pereira (Por).

Schalke'04 (Dui)-Mallorca (Spa) 0-1 (0-0). 66. Eto'o 0-1. Scheidsrechter Levnikov (Rus).
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 27 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.