De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 27 september 2001  
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Nieuwsportaal
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Twente klaar voor
Poolse koploper

door Wim Neeskens

   
 

RIJSSEN - FC Twente is klaar voor Polonia. De Tukkers verdedigen in de eerste ronde van de UEFA Cup een 2-1 voorsprong, vorige week behaald in Polen. Maar John van 't Schip waakt ervoor zijn ploeg al op een voetstuk te plaatsen. "De Polen hebben het afgelopen weekeinde de koploper in de Poolse competitie, Wisla Kraków, verslagen en staan nu mede aan kop. We hebben het in Lodz ook kunnen zien. Toen we naar achteren werden gedwongen, waren ze gevaarlijk en kwamen ze zelfs gelijk. Maar we wonnen tóch en dat hebben er maar weinig gepresteerd in een uitwedstrijd. Maar ze hebben niets te verliezen, dus we moeten waakzaam zijn. Ons eigen spelletje spelen in een vertrouwde omgeving. Agressief de wedstrijd ingaan, ver van ons doel spelen. Dan moet het haalbaar zijn dat we ook thuis winnen, maar gemakkelijk zal het zeker niet gaan."

FC Twente bereidde zich in Rijssen op het fraaie sportcomplex van zaterdagmiddagclub Excelsior voor op het tweede treffen. John van 't Schip kan beschikken over zijn sterkste selectie, dus mét de weer herstelde Chris van der Weerden, die bij de laatste achttien is gekomen. "Chris heeft geen enkele reactie gehad, dus hij is er weer bij. Ibad Muhamadu is echter geblesseerd en is er niet bij."

Net als vorige week in Polen is er voor Ellery Cairo en Boudewijn Pahlplatz geen plaats in de selectie ingeruimd. Boudewijn Pahlplatz heeft te horen gekregen dat hij transfervrij mag vertrekken. Pahlplatz heeft, na zes jaar PSV en Heerenveen, in Enschede geen enkele keer een basisplaats kunnen afdwingen. "Met De Witte, Heubach en Muhamadu heb ik drie spelers die op links kunnen spelen en die hebben momenteel mijn voorkeur", zei John van 't Schip, die wel aangaf weinig wijzigingen aan te brengen.

Jaap Uilenberg, directeur van FC Twente, denkt dat het Arke-stadion aardig vol zal lopen, ondanks de toch forse prijzen van 35 tot 75 gulden per kaartje. "Er zijn toch dik 10.000 kaarten verkocht, dus de belangstelling is er wel." Vanuit Polen zijn er welgeteld 13 kaarten aangevraagd, drie voor het bestuur en tien voor supporters die er een lange autoreis voor overhebben. Polonia Warschau kan wel beschikken over de Nigeriaan Ekwu Eke, die alsnog een geldig visum heeft gekregen. "Hij was er vanmiddag gewoon bij."

Vermoedelijke opstelling: Boschker, Hulshoff of Van der Weerden, Pothuizen, Grujic, Polak, Van der Laan, Van der Doelen, Van der Leegte, De Witte, Booth en Kollmann.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 27 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.