De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 27 september 2001  
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Nieuwsportaal
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Zalm: Nog geen partner KPN

Van onze parlementaire redactie

   
 

DEN HAAG - KPN heeft op dit moment geen andere ijzers in het vuur om snel uit de problemen te komen nu de fusie met het Belgische Belgacom is afgeketst. In een brief aan de Tweede Kamer schrijven minister Zalm (Financiën) en staatssecretaris De Vries (Verkeer) dat momenteel geen sprake meer is van concrete fusiepartners of fusieplannen.

"Op dit moment hebben ons geen nieuwe voorstellen van de kant van KPN bereikt", aldus de bewindslieden, die door het forse overheidsaandeel een belangrijke rol spelen bij een eventuele fusie over overname.

In de brief aan de Tweede Kamer schrijven Zalm en De Vries dat KPN de afgelopen jaren twee keer bij de overheid heeft aangeklopt om toestemming voor een belangrijke investeringsbeslissing te vragen.

Hoewel het bedrijf zelf de beslissing neemt over investeringen is goedkeuring van de overheid vereist indien hierdoor het eigen vermogen daalt tot onder 30% van het totale vermogen.

Volgens Zalm was dit het geval bij de overname van E-Plus en later bij het aanschaffen van een umts-licentie in Duitsland. "In beide gevallen is goedkeuring verleend nadat door KPN aannemelijk was gemaakt dat de solvabiliteit binnen redelijke termijn weer boven de grens van dertig procent zou worden gebracht", zo schrijven de bewindslieden.

Zalm en De Vries herhalen in hun brief het voornemen van het kabinet om het overheidsbelang in KPN van de hand te zullen doen, maar dat dit niet ten koste gaat van het publieke belang.

Zo zal in alle gevallen een vaste openbare telefoondienst, de beschikbaarheid van een minimum aantal openbare telefooncellen, toegang tot een abonnee-inlichtingenservice, het beschikbaar stellen van telefoongidsen en gratis toegang tot nationale alarmnummers gewaarborgd blijven.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 27 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.