De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 24 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
VS onder vuur
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  'Supporters' vergallen derby NAC-Willem II
   
 

AMSTERDAM - Het affiche was zo mooi. Het begin van de wedstrijd ook, maar langer dan 20 minuten heeft de Brabantse derby tussen NAC en Willem II niet mogen duren. Arbiter René Temmink staakte het duel om vervolgens na overleg met diverse partijen niet meer af te trappen. De wedstrijd zal niet worden overgespeeld, maar zal bij 0-1 in het voordeel van Willem II worden hervat.

De Brabantse derby werd gestaakt nadat supporters van NAC het doelgebied van Willem II-doelman Geert de Vlieger bekogelden met voorwerpen die ernstig letsel konden aanrichten. Golfballen, mobiele telefoons, vislood en aanstekers vlogen de doelman om de oren. Een oproep van de stadionspeaker mocht niet baten en nadat Temmink voor de derde keer de wedstrijd kort had onderbroken, besloot hij om voorgoed de kleedkamer op te zoeken. De veiligheid van de spelers kon niet meer worden gegarandeerd. Na een pauze van 40 minuten werd besloten een punt achter deze Brabantse voetbalmiddag te zetten.

Martin van Geel verklaarde dat het besluit met instemming van beide clubs was genomen. "Onze spelers wilden niet meer. NAC had daar volledig begrip voor", vertelde de technisch directeur van Willem II. Een aangeslagen Henk ten Cate gaf aan erg bezorgd te zijn. "Dit is een groot probleem. En niet alleen bij NAC. Het is een probleem in het Nederlandse voetbal. Misschien is het zelfs wel een maatschappelijk probleem", aldus de zwaar teleurgestelde NAC-coach.

NAC kan een forse straf van de KNVB tegemoet zien. Het is niet de eerste keer dat de Bredase club betrokken is bij een soortgelijk incident. "Ik kan de consequenties niet overzien, het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt", aldus de technisch directeur van NAC, Roelant Oltmans. "Maar ik word hier goed ziek van."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 24 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.