Bij ons werken
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Bloemendaal terug in de top

Een goede ploeg heeft Union bepaald niet. De Nijmeegse dwerg bungelt samen met HDM troosteloos onderaan de ranglijst met nul punten. Vrijdagavond staat voorlopig de laatste speelronde op het programma in de hoofdklasse. Bloemendaal speelt dan bij Klein Zwitserland en Den Bosch krijgt thuis bezoek van Pinoké. Tot 25 november ligt de competitie stil in verband met het WK van Jong Oranje en - mogelijk - "Vroeger", zei Batavier Jan Willem van Erven Dorens, "kostte een borreltje dertig cent. Hans Wolff was keeper van Laren. Die nam dan het spaarvarken van zijn zoontje mee, zodat we allemaal wat te drinken hadden na afloop..." Even verderop stond Wolff junior. Hij is thans de nieuwe trainer van Bloemendaal en had zijn spaarpot niet nodig. Want hij kreeg gisteren in het clubhuis de consumpties voor niets aangereikt.

Reinoud Wolff had met zijn team zojuist landskampioen Den Bosch op het Kopje met 4-2 verslagen en zich daardoor met 12 punten uit vijf wedstrijden in de met Den Bosch, Hurley en Pinoké gedeelde kopgroep genesteld. Bloemendaal - Den Bosch was een wedstrijd waarin de thuisclub effectief met de kansen om sprong en de gasten weliswaar uitstekend veldspel lieten zien, maar er niet in slaagden de vele kansen te verzilveren. Den Bosch kreeg liefst elf strafcorners, maar scoorde daaruit slechts eenmaal. Bloemendaal kreeg slechts één strafcorner en Martijn van Hasselt profiteerde al in de zesde minuut van de wedstrijd van die mogelijkheid (1-0).

Een belangrijk doelpunt, want Den Bosch moest de aanval kiezen en Bloemendaal kon het accent op de defensie leggen en counterend toeslaan. "Op dit slechte veld slaagden we er niet in om de ballen uit de strafcorners goed te stoppen. Bovendien misten we legio kansen en zelfs een strafbal ging er niet in. Met ons spel kan ik niet ontevreden zijn. Maar ja, als je wilt winnen moet je wel de kansen benutten", zei de nieuwe Den Bosch-trainer Ronald Jansen na afloop.

De Brabanders, die vorig seizoen op 8 april na vele jaren eindelijk op het Kopje wisten te winnen, zagen dat de paal na die snelle 1-0 achterstand bij een strafbal de gelijkmaker in de weg stond. In plaats van 1-1 werd het nu vlak voor rust 2-0, want Menno Booij had het geluk aan zijn zijde toen hij tussen vijf verdedigers de bal ineens voor zijn stick kreeg. In de 13e minuut van de tweede helft maakte Gijs Volders de aansluitingstreffer. Met nog meer elan ging de landskampioen op jacht naar succes, maar de counter van de thuisploeg was levensgevaarlijk.

Nadat eerst Booij een uitstekende kans op 3-1 had gemist, bracht Teun de Nooijer even later die stand wel op het scorebord na een combinatie met Remco van Wijk. Laatstgenoemde zorgde vlak voor tijd voor 4-1, waarna Dijkshoorn in de allerlaatste minuut de eindstand op 4-2 bepaalde.

"We hadden geen angst, maar wel respect voor Den Bosch. Het heeft tenslotte een zeer goede ploeg en is niet voor niets landskampioen geworden", zei Bloemendaal-coach Wolff.

de Champions Trophy, die niet in Pakistan, maar eventueel in Rotterdam of Melbourne wordt gehouden. Vrijdag valt daarover een beslissing.

Uitslagen hoofdklasse:

Bloemendaal-Den Bosch 4-2 (2-0'. 1-0 Van Hasselt, 2-0 Booy, 2-1 Volders, 3-1 De Nooyer, 4-1 Van Wijk, 4-2 Dijkshoorn.

Hattem-Klein Zwitserland 0-6 (0-0). 0-1 Dreesmann, 0-2 Lombi, 0-3 en 0-4 Dreesmann, 0-5 en 0-6 Takema.

Union-Hurley 1-3 (0-2). 0-1 Kollewijn, 0-2 en 0-3 Van der Berg, 1-3 Von Berg.

HGC-Amsterdam 3-0 (2-0). 1-0 Short, 2-0 en 3-0 Lomans.

Oranje Zwart-Kampong 2-2 (2-0). 1-0 en 2-0 Rohof, 2-1 Jansen, 2-2 Lankhout.

Pinoké-HDM 3-2 (1-1). 1-0 Koops, 1-1 Floore, 1-2 Smith, 2-2 Rohof, 3-2 Koops.

Stand: Den Bosch 5-12, Bloemendaal 5-12, Hurley 5-12, Pinoké 5-12, Klein Zwitserland 5-10, Amsterdam 5-9, HGC 5-9, Oranje Zwart 5-5, Kampong 5-4, Hattem 5-3, HDM 5-0, Union 5-0.