De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 4 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Oud-penningmeester Real klapt uit de school

Van onze sportcorrespondent

   
 

MADRID - Real Madrid heeft in het verleden op grote schaal illegale premies uitbetaald om de tegenstanders van de concurrenten van de Koninklijke tot een extra inspanning aan te zetten. Dat heeft de voormalige penningmeester van Real Madrid, Juan Onieva, gisteren in een open brief in het Spaanse sportblad Marca toegegeven.

Daarmee probeerde Onieva, de rechterhand van de vorige voorzitter Lorenzo Sanz, de beschuldigingen te ontzenuwen dat het vorige bestuur in vier jaar tijd een bedrag van ruim Hfl.4,5 miljoen zonder rechtvaardiging uit de clubkas zou hebben verduisterd. De aantijging was geuit door de huidige preses van de Koninklijke, Florentino Perez, op basis van een uitgebreid accountantsonderzoek in de boeken van Real Madrid.

Volgens Onieva zou Hfl.1,6 miljoen uit de kas gehaald zijn om mensen die een belangrijke rol in de historie van Real Madrid hadden gespeeld een centje voor de oude dag te betalen. Ook zou van dat bedrag de radicale aanhang van de Ultra Sur zijn betaald die van Sanz gratis kaartjes en reizen kregen naar uitwedstrijden.

"Alle Madrid-supporters herinneren zich nog goed hoe Real Madrid twee landstitels verloor door de aanmoedigingspremies die Barcelona aan Tenerife betaalde. Ik wil in herinnering roepen dat geen van de kandidaten voor het voorzitterschap van Barcelona vorig jaar een vraag heeft gesteld hoe de kosten van die premies boekhoudkundig verwerkt zijn."

Ook het gebrek aan verantwoording van de recette van de halve finale van de Champions League heeft volgens Onieva een logische verklaring. "Dat was de befaamde wedstrijd van het omgevallen doel. Naar aanleiding van dit incident opende de UEFA een onderzoek naar het aantal toeschouwers. Om een boete te vermijden hebben we de recette opgesplitst in twee bedragen maar die Hfl.675.000 zijn wel bij de bank gedeponeerd." In zijn open brief hekelt Onieva de manier waarop Florentinoi Perez de zaak wereldkundig heeft gemaakt. "Als jij vooraf met het vorige bestuur contact op had genomen hadden we tot in alle details tekst en uitleg kunnen geven. Nu is alleen maar het imago van Real Madrid geschaad."

Oud-voorzitter Lorenzo Sanz wees via een communiqué gereageerd alle beschuldigingen van de hand.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 4 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.