De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 4 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Haarhuis en Bogtstra gaan op dezelfde posities verder
   
 

RIJSWIJK - Tennisser Paul Haarhuis gaat nog een jaar door als speler van het Nederlands Daviscupteam. Dat betekent vrijwel zeker dat Tjerk Bogtstra langer aanblijft als coach. Bogtstra praat midden volgende week over een nieuwe verbintenis met de KNLTB. "Het ligt in de lijn der verwachting dat we er uitkomen. Desondanks is nog niets helemaal definitief", zei de coach, die dit seizoen het Nederlands team naar de halve finale van het Daviscuptoernooi leidde.

Het lag aanvankelijk in de planning dat Haarhuis na dit seizoen de rol van Bogtstra zou overnemen. De Tilburger was in eerste instantie aangesteld als 'tussenpaus'. In de praktijk bleek dat de huidige rolverdeling (nog) uiterst succesvol is.

De coach gaf dat ook aan de 35-jarige specialist in het dubbelspel te kennen. "Ik heb tegen Paul gezegd dat zowel de spelers als ik heel graag zouden zien dat hij nog een jaartje verder zou gaan als dubbelspeler. De keuze was uiteindelijk aan hemzelf. Druk heeft niemand uitgeoefend. Ik wilde alleen duidelijkheid voor de US Open. Zodat we ons na dat toernooi in alle rust kunnen voorbereidingen op de halve finale tegen Frankrijk."

Wat precies voortkomt uit de naderende gesprekken tussen Bogtstra en de bond is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn meerdere opties. "Bijvoorbeeld over de lengte van het contract moet worden gepraat", zegt de coach. "Op zich is één jaar logisch. Aan de andere kant weet ik wat de selectiemogelijkheden voor de komende jaren zijn. Ik sluit niet bij voorbaat uit langer te blijven. Misschien dat Haarhuis en ik straks een duo gaan vormen, ook dat is mogelijk."

Hoewel Haarhuis nog maar weinig toernooien speelt, vormt hij samen met Sjeng Schalken nog steeds een sterk dubbel. Voorafgaande aan de ontmoeting met Frankrijk, over een kleine twee maanden in Rotterdam, doet hij mee aan de US Open in New York.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 4 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.