De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 4 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Berlijn tracht misbruik
asielrecht in te dammen

Van onze correspondent

   
 

BERLIJN - Duitsland wil door de invoering van een nieuwe immigratiewet het hooggekwalificeerde migranten gemakkelijker maken om het land binnen te komen, maar zal tegelijkertijd ook een dam opwerpen tegen misbruik van het asielrecht.

Dit is de kern van een nieuwe immigratiewet, die de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Otto Schily (SPD), nog voor het eind van dit jaar door het parlement hoopt te krijgen.

Hoeveel goed opgeleide vreemdelingen er op de Duitse arbeidsmarkt zullen mogen instromen, wordt afhankelijk gesteld van de situatie op de arbeidsmarkt en regionale omstandigheden. Voor minder gekwalificeerde gegadigden wordt gedacht aan de invoering van een puntensysteem, waarbij een vast inkomen, aard van scholing, leeftijd, taalkennis en verbondenheid met Duitsland van doorslaggevende aard zullen zijn.

De immigratie zal in ieder geval gebaseerd moeten zijn op de concrete behoefte van de Duitse economie, die met bijna vier miljoen werkelozen in de maag zit, maar op verschillende terreinen kampt met een tekort aan specialisten.

De meeste moeite met het accepteren van de plannen van Schily zal de christen-democratische oppositie hebben, die bij aanvaarding een belangrijk item voor de bondsdagverkiezingen van september volgend jaar uit handen geeft, maar die bij afwijzing gezichtsverlies dreigt te lijden. Kort geleden rondde een onafhankelijke commissie onder voorzitterschap van Rita Süssmuth (CDU) een studie af naar de toekomst van de immigratie in Duitsland. De voorstellen van Schily komen redelijk in de buurt van de conclusies van de onderzoekscommissie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 4 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.