De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 4 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Reisorganisaties bepleiten snipperweek voor scholieren

door Arnold Burlage

   
 

BAARN - De reisorganisaties gaan bij het kabinet bepleiten dat scholieren jaarlijks één snipperweek krijgen om met hun ouders de vakantiepieken en het dure hoogseizoen te ontlopen.

De vakantiespreiding in ons land moet zo worden verbeterd in de strijd tegen files en verkeersgevaar, vliegpieken op Schiphol en de overbelasting van het milieu. Op afwezigheid buiten de vakantieweken zou dan voor de ouders wel een zwaardere straf moeten staan.

Hans Bakker, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Travel Unie, Nederlands grootste reisconcern, heeft gisteren aangekondigd dat hij daarvoor initiatieven zal nemen binnen het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR). Als eerste concern presenteerde Travel Unie gisteren de reisbrochures voor komende winter.

In het begin van de jaren '90 heeft de reisbranche dezelfde voorstellen voor een betere vakantiespreiding gedaan. De onderwijssector was en is tegenstander van het idee omdat het op de scholen tot chaos zou leiden. De reisorganisaties voeren aan dat het om slechts één week per leerling gaat.

Goedkoper

Bakker had goed nieuws over de prijzen van de vakanties. Na een forse stijging als gevolg van olietoeslagen in de afgelopen jaar zijn vliegreizen het komende winterseizoen gemiddeld 2 tot 5% goedkoper. De nieuwe winterprogramma's van alle reisorganisatie met vakanties vanaf oktober vermelden de prijzen van de vakanties uitsluitend nog in euro's. Voor wie de prijs wil blijven zien in guldens wordt een omrekentabel bijgeleverd.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 4 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.