De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 28 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
TNT Open 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Liquideren Palestijnen in naam van joodse wet

Van onze correspondent

   
 

TEL AVIV - Eén van Israëls belangrijkste religieuze leiders, rabbijn Lau, heeft verklaard dat de politiek van het liquideren van Palestijnse militanten in overeenstemming is met de joodse wetgeving.

Volgens de rabbijn voert zijn land momenteel een 'oorlog der geboden' waarbij de religieuze wetgeving voorschrijft dat niet alleen defensieve, maar ook offensieve en gewaagde acties mogen worden uitgevoerd. Lau voegde daar wel aan toe dat alleen de autoriteiten gerechtigd zijn deze preventieve oorlog te voeren. In zijn verklaring zei hij ook dat acties tegen onschuldige burgers niet zijn toegestaan.

Uit een gisteren gepubliceerde opiniepeiling van het dagblad Ma'ariv blijkt dat bijna de helft (46 procent) van de Israëli's een voorstander is van een grootscheepse Israëlische aanval op de Palestijnen. Veel minder mensen (30 procent) zijn het eens met de politiek van de regering die nog steeds zegt 'terughoudend' op te treden.

Een overgrote meerderheid van de bevolking (80 procent) is tegen terroristische aanslagen op Palestijnse burgers, zoals recent gebeurde toen leden van het comité voor de veiligheid van de weg drie Palestijnen, waaronder een baby, doodschoten die in een taxi rondreden.

De Israëlische politie heeft gisteren een bom onschadelijk gemaakt die verstopt was in een watermeloen. De 'meloenbom' werd aangetroffen in een bus in Jeruzalem nadat deze zijn rit al had voltooid. Volgens de politie was er een bloedbad geweest als de bom in een volle bus was ontploft.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 28 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.