De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 25 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Taxirijder slachtoffer van crime passionel

door Eric van Staten

   
 

ZWAAG - In een woning aan de Fruitlaan in Zwaag is gistermorgen een 34-jarige taxichauffeur van de Amsterdamse Taxi Centrale TCA het slachtoffer geworden van een crime passionel.

De man verbleef samen met twee van zijn kinderen in de woning van zijn 29-jarige vriendin, toen de ex van de vrouw hem meerdere kogels door het hoofd schoot. Ook werd hij in zijn buik getroffen.

De verdachte meldde zich omstreeks half twaalf bij de woning. Een vrouwelijke postbode die net een huis verder was, zag de Hoornaar de deur intrappen. Nadat hij de deur had geforceerd liep hij door de gang naar de woonkamer waar hij met zijn wapen gericht enkele kogels op zijn slachtoffer afvuurde. De man zakte in elkaar en overleed bijna onmiddellijk aan zijn verwondingen.

Na de fatale schietpartij liep de verdachte naar buiten, waar hij aan een overbuurman vertelde zijn liefdesrivaal te hebben doodgeschoten en zich bij de politie te gaan aangeven. Vervolgens stapte de schutter in zijn bordeaux rode BMW en reed weg.

Volgens politievoorlichter Peter van der Heiden heeft de verdachte zich kort daarop met zijn wapen op het bureau gemeld waarna hij is ingesloten.

Naast de twee kinderen van het slachtoffer, die in verband met vakantie bij hun vader logeerden, waren op het moment van de aanslag de ex-vrouw van de verdachte en een kind van beiden in de woning aanwezig. Een ander kind zat nog op school.

Het was niet de eerste keer dat er bij de woning problemen waren in de relationele sfeer. Afgelopen zondag waren omwonenden nog getuigen van een fikse ruzie tussen de verdachte en zijn ex-vrouw. Kort geleden ontaardde een gelijksoortige ruzie zelfs in een vechtpartij waarbij de verdachte met zijn liefdesrivaal door de tuin van overburen rolde.

De vriendin van de chauffeur alsmede de kinderen zijn opgevangen door slachtofferhulp en tijdelijk ondergebracht bij familieleden.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 25 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.