De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 21 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Bram de Groot hard onderuit
   
 

AMSTERDAM - Tour-debutant Bram de Groot is gisteren zwaar gevallen in de twaalfde rit van de Tour de France. Na 75 kilometer ging de Zuid-Hollander in de afdaling van de eerste Pyreneeëncol hard onderuit en kwam met zijn hoofd op een rots terecht. Met een ambulance werd de renner uit de Raboploeg naar beneden gebracht, waar een helikopter klaar stond voor het vervoer naar een ziekenhuis in Perpignan. Onderzoek wees uit dat het letsel meeviel. De Groot heeft bij zijn val niets gebroken. Wel liep hij een hersenschudding en een scheurtje in zijn lip op.

In de afdaling van de Col du Jau zat Maarten den Bakker in het wiel van De Groot. "We zaten net van voren, terwijl US Postal en Telekom op kop reden. We gingen met een snelheid van ruim zestig kilometer een bocht in en op de een of andere manier schatte Bram die verkeerd in. Bijremmen heeft op dat moment echt geen zin. Hij ging over de kop en sloeg met zijn hoofd tegen een schuin muurtje aan. Het zag er vreselijk uit."

Het leek de Australische tv-zender SBS een leuk idee; de omroep maakte het faxnummer bekend van het hotel waar voormalig gele-truidrager Stuart O'Grady op de rustdag in Perpignan zou verblijven. Het gevolg: een stroom faxen van zo'n veertig meter. Het baliepersoneel van het Mercure-hotel van Perpignan, waar de Australiër met zijn ploeg Crédit Agricole verbleef, was minder enthousiast. Na ruim 150 faxen was het faxpapier op.

Twee vrouwen zijn gisteren gewond geraakt door een ongeluk op het parkoers van de twaalfde etappe in de Ronde van Frankrijk. Zij reden met hun auto in een ravijn. Een helikopter heeft beiden naar een ziekenhuis gebracht. Donderdag overleed een 43-jarige Amerikaan die eerder door een volgauto in de tourkaravaan was aangereden. Vorig jaar kwam een twaalfjarige jongen tijdens de Tour om het leven toen hij werd aangereden door een auto die de reclamekaravaan inhaalde. De directie van de Tour besloot naar aanleiding van dat ongeluk het aantal auto's op de route van de Tour drastisch te verminderen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 21 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.