De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 21 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Herintreed-beleid
Verstand gekraakt

   
 

AMSTERDAM - Herintredende vrouwen worden alles behalve gestimuleerd om weer aan het werk te gaan door staatssecretaris Verstand (Emancipatie).

Volgens de vakcentrale FNV zitten er "te veel haken en ogen" aan haar beleid om het voor vrouwen met kinderen aantrekkelijk te maken terug te keren in het arbeidsproces. De vakbeweging kondigde gisteren aan via een brief opheldering te vragen aan Verstand.

Volgens de FNV heeft de bewindsvrouwe altijd hele ambitieuze taal gesproken over het stimuleren van de herintreedsters. "Deze taal is ook terug te vinden in een begin deze maand gepresenteerde nota, maar niks wordt onderbouwd met maatregelen en geld. Ze goochelt bovendien met cijfers. Haar beleid is kortom zo onduidelijk, dat het alles behalve stimulerend zal werken", stelt een woordvoerster van de FNV.

Verstand stelt in haar nota over herintreedsters dat het aantal werkende vrouwen in 2010 met 1 miljoen moet zijn toegenomen tot in totaal 3,6 miljoen. Volgens de vakcentrale is deze doelstelling te ambitieus en te vaag. "Ze noemt nergens specifieke aantallen over herintreedsters en neemt nauwelijks maatregelen om tot deze gigantische stijging te komen", licht de FNV-woordvoerster toe.

Volgend jaar wil de staatssecretaris fiscale maatregelen nemen om het voor herintreedsters aantrekkelijk te maken weer aan het werk te gaan. "Maar ook hier niks concreets. Wij hebben er daarom weinig vertrouwen in dat Verstand hiervoor financiële ruimte krijgt binnen het kabinet."

Fiscale maatregelen zijn volgens de vakbeweging, naast begeleidings- en scholingstrajecten, een van de belangrijkste manieren om de herintreedsters te stimuleren. "Vrouwen komen voor een hoop kosten te staan als zij weer aan de slag gaan, denk bijvoorbeeld aan kinderopvang", aldus de woordvoerster.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 21 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.