De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 21 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  DaimlerChrysler
terug op winst

   
 

AMSTERDAM - Het Duits-Amerikaanse DaimlerChrysler is erin geslaagd om in het tweede kwartaal van dit jaar weer winst te maken.

De Amerikaanse Chrysler-divisie stond voor slechts 100 miljoen euro in het rood, na een verlies van 1,4 miljard euro in het eerste kwartaal.

Het verlies van Chrysler is een stuk kleiner dan was verwacht. Het hele concern kwam in het tweede kwartaal uit op een winst van 725 miljoen euro (f 1,6 miljard), zo is vrijdag bekendgemaakt. In de drie maanden ervoor leed DaimlerChrysler een verlies van 610 miljoen euro. Het autoconcern handhaaft zijn prognose dat het over 2001 op een resultaat uitkomt van 1,2 à 1,7 miljard euro. Dat is dan wel zonder de miljarden voor de zware ingreep bij Chrysler. Die ingreep is tot nu toe volledig volgens plan verlopen. Niettemin ziet de rest van het jaar er somber uit voor Chrysler. Het autoconcern liet weten dat de geringe vraag op de automarkt voor een ,,aanzienlijke'' vermindering van de Chrysler-verkoop zal leiden. DaimlerChrysler-topman Jürgen Schrempp ziet nietemin de mogelijkheid dat Chrysler volgend jaar quitte draait. Over de hele wereld verkocht het concern in het tweede kwartaal 1,3 miljoen auto's. De concernomzet nam in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar af met 5 procent tot 41,5 miljard euro (f 91,3 miljard). De vermindering is het gevolg van de verkoop van enkele bedrijfsonderdelen. Op vergelijkbare basis was er sprake van een omzetgroei van 3 procent. De verkoop van Mercedessen en Smarts groeide met 6 procent tot 328.800 stuks. De verkoop van Chryslers verminderde met 4 procent tot 821.000 auto's. Door de achteruitgang van de vrachtwagenmarkt, vooral die in de Verenigde Staten, nam de truckverkoop af met 12 procent tot bijna 128.000 stuks. 201447 jul 01

ANP192 3 ECO 183 VAN WILLIGEN 901 802 BEDRIJF20 DAIMLER+AA; STUTTGART-DAIMLER-KWARTAAL DaimlerChrysler terug op winstN i e u w bericht, meer informatie

STUTTGART (DPA) - Het Duits-Amerikaanse DaimlerChrysler is erin geslaagd om in het tweede kwartaal van dit jaar weer winst te maken. De Amerikaanse Chrysler-divisie stond voor slechts 100 miljoen euro in het rood, na een verlies van 1,4 miljard euro in het eerste kwartaal. Het verlies van Chrysler is een stuk kleiner dan was verwacht.

Het hele concern kwam in het tweede kwartaal uit op een winst van 725 miljoen euro (f 1,6 miljard), zo is vrijdag bekendgemaakt. In de drie maanden ervoor leed DaimlerChrysler een verlies van 610 miljoen euro. Het autoconcern handhaaft zijn prognose dat het over 2001 op een resultaat uitkomt van 1,2 à 1,7 miljard euro. Dat is dan wel zonder de miljarden voor de zware ingreep bij Chrysler.

Die ingreep is tot nu toe volledig volgens plan verlopen. Niettemin ziet de rest van het jaar er somber uit voor Chrysler. Het autoconcern liet weten dat de geringe vraag op de automarkt voor een ,,aanzienlijke'' vermindering van de Chrysler-verkoop zal leiden. DaimlerChrysler-topman Jürgen Schrempp ziet nietemin de mogelijkheid dat Chrysler volgend jaar quitte draait.

Over de hele wereld verkocht het concern in het tweede kwartaal 1,3 miljoen auto's. De concernomzet nam in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar af met 5 procent tot 41,5 miljard euro (f 91,3 miljard). De vermindering is het gevolg van de verkoop van enkele bedrijfsonderdelen. Op vergelijkbare basis was er sprake van een omzetgroei van 3 procent.

De verkoop van Mercedessen en Smarts groeide met 6 procent tot 328.800 stuks. De verkoop van Chryslers verminderde met 4 procent tot 821.000 auto's. Door de achteruitgang van de vrachtwagenmarkt, vooral die in de Verenigde Staten, nam de truckverkoop af met 12 procent tot bijna 128.000 stuks.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 21 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.